UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2022-11-10 17:01

Hat fiatal a vk-zárófordulón

Nyílt vízi úszás: hat utánpótláskorú versenyző is érdekelt a világkupa záróeseményén

Három fiú és három leányversenyzőnk indul a felnőtt nyílt vízi úszó világkupa-sorozat hétvégi, utolsó állomásán, amelyen Betlehem Dávid akár az összetett dobogóra is esélyes lehet az izraeli Eilatban.

Közeleg a hazai rövid pályás szezon (a felnőtt vk-sorozat véget is ért), de közben még a hosszútávúszókra is vár egy kiemelt esemény: pénteken szombaton tartják a világkupa utolsó állomását, amelyen értelemszerűen kialakul a végső sorrend.

A nyílt vízen egész évben remeklő Betlehem Dávid előkelő pozícióból várja a zárást, az eddigi három viadal eredménye alapján csak az olimpiai ezüstérmes Rasovszky Kristóf, valamint a szakág korszakos klasszisa, az olasz Gregorio Paltrinieri előzi őt meg az összetett ranglistán. Ez alapján nem kérdés, nagy téttel bír számára a hétvégi rendezvény, hozzátéve, alig 19 évesen már az is óriási bravúr, hogy a sorozat legjobbjai közé tartozik egy állomással a finis előtt.

Rajta kívül is lesznek még magyar fiatalok a mezőnyben: a férfiak között a 2005-ös születésű Hartmann Máté és a 2006-os Kovács-Seres Hunor áll rajthoz, míg a nők mezőnyében Csulák Lia (17), Fábián Bettina (17) és Szimcsák Mira (18) is ott lesz.

Magyar idő szerint pénteken reggel 9-kor a mixváltók versenyével kezdődik a hétvége, majd másnap reggel tartják előbb a férfiak (7 óra), majd a nők (9:30) 10 kilométeres egyéni futamát.