UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-11-12 11:45

Hétszáz felett a fiatalok játékperce az NB I 15. fordulójában

A labdarúgó NB I 15. fordulójában összesen 715 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; nyolc klubban tizenegy ifjonc bizonyíthatott.

A labdarúgó NB I 15. fordulója után, szokásunkhoz híven összegyűjtöttük, mely 2002-es vagy annál fiatalabb magyar futballisták kaptak lehetőséget a bizonyításra. Ezúton jelentjük: tizenegy játékos felelt meg az említett kritériumnak, teljesítményüket az InStat Scout adatelemző segítségével vizsgáltuk.

A forduló keddi nyitómérkőzésén, a Kisvárda–ZTE bajnokin (0–3) a vendégeknél Szalay Szabolcs a tízes posztján kezdett, s a múlt héten az Újpest ellen szerzett győztes gólja után gólpasszal hálálta meg a bizalmat. Emellett két lövéssel is próbálkozott, egy jó csele volt, támadó párharcainak 31 százalékát nyerte meg, s tizenkét labdát vesztett. Az őt váltó Németh Dániel hét percet kapott.

A Kecskemét és a Puskás Akadémia rangadóján (1–1) a KTE-s Katona Bálintot a szünetben cserélték be a bal oldali támadó posztjára. Passzainak háromnegyede volt pontos, egy sikeres kulcspassza volt, párharcainak felét nyerte meg, négy jó csele mellett öt labdát vesztett. A felcsútiaknál Gruber Zsombor a  3–5–2-es hadrendben a jobb oldali támadó szerepkörét látta el. Passzainak 73 százaléka volt pontos, egy lövése volt, párharcainak 36 százalékát nyerte meg, hét labdát vesztett, ugyanakkor két sikeres szerelése is volt.

Szerdán a Debrecen és az Mezőkövesd összecsapásán (1–0) tért vissza kisebb sérüléséből Baráth Péter.  A Loki válogatott kerettagja védekező középpályásként kapott 35 percet, ezalatt két labdát szerzett, passzainak 94 százaléka pontos volt, egy labdát elszórt, négy párharcából egyet sem nyert meg. A vendégeknél Kállai Kevin jobbhátvédként végigjátszotta a mérkőzést, párharcainak 47 százalékát nyerte meg, egy jó csele mellett négy labdát szerzett, valamint három labdát adott el a saját térfelén.

A Ferencváros és a Paks (3–2) találkozóján nem lépett pályára a kritériumoknak megfelelő fiatal.

Az Újpest és a Mol Fehérvár meccsén (2–1) a hazaiaknál Szabó Bálint végig a pályán volt, jobbhátvéd létére gólt szerzett – ez volt pályafutása első találata az élvonalban. Párharcainak 45 százalékát nyerte meg, hat labdát szerzett, négyet adott el, valamint két sikeres szerelése volt. A székesfehérváriaknál Szendrei Ákos csereként játszott fél órát, ám a támadó szinte alig volt játékban: három passzából kettő volt pontos, egyetlen párharcát megnyerte, egy labdát szerzett az ellenfél térfelén, lövése nem volt.

A Bp. Honvéd és a Vasas csütörtöki bajnokiján (2–0) lépett pályára a forduló legtöbb fiatalja, szám szerint három, s mindegyikük kispesti színekben. Szabó Alex és Bocskay Bertalan végigjátszotta az összecsapást, előbbi jobbhátvédként, utóbbi védekező középpályásként kapott lehetőséget. Szabó Alex párharcainak 38 százalékát nyerte meg, 76 százalék volt a passzpontossága, tíz labdát szerzett, hatot adott el, továbbá egy jó csele volt. Bocskay Bertalan 81 százalékos hatékonysággal passzolt, párharcainak háromnegyedét megnyerte, két sikeres szerelése és egy csele mellett négy labdaszerzése volt, s hatszor veszített labdát. Kezdőként 65 perc lehetőség jutott Kocsis Dominiknak, aki jobb oldali szélsőt játszott. Négy lövéséből egy talált kaput, párharcainak felét nyerte meg, passzainak 82 százaléka társhoz ment, négy sikeres csele mellett öt labdavesztése volt.

A 2002-ES VAGY ANNÁL FIATALABB MAGYAR LABDARÚGÓK JÁTÉKPERCEI AZ NB I 2022–2023-AS ÉVADÁNAK 15. FORDULÓJÁBAN:
Csapatonként
Bp. Honvéd: 95+95+65=255 perc
Újpest: 98 perc
Mezőkövesd: 95 perc
ZTE: 85+7=92 perc
Puskás Akadémia: 63 perc
Kecskemét: 47 perc
DVSC: 35 perc
Mol Fehérvár: 30 perc
Játékosonként
Szabó Bálint (Újpest): 98 perc
Kállai Kevin (Mezőkövesd): 95 perc
Bocskay Bertalan (Bp. Honvéd): 95 perc
Szabó Alex (Bp. Honvéd): 95 perc
Szalay Szabolcs (ZTE): 85 perc
Kocsis Domink (Bp. Honvéd): 65 perc
Gruber Zsombor (Puskás Akadémia): 63 perc
Katona Bálint (Kecskemét): 47 perc
Baráth Péter (DVSC): 35 perc
Szendrei Ákos (Mol Fehérvár): 30 perc
Németh Dániel (ZTE): 7 perc
ÖSSZESEN: 715 perc

 (Fotó: Illyés Tibor/MTI)