UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-11-13 20:05

Battai Sugár Katinka hatodik, Szemes Gergő kilencedik csapatban a felnőtt-vk-n

A 19 éves Battai Sugár Katinka a világbajnok női kardválogatottal, a vele egykorú Szemes Gergő a férfi tőrcsapattal szerepelt világkupaversenyen; előbbinek hatodik, utóbbinak kilencedik hellyel kellett beérnie.

Vasárnap két, még juniorkorú vívó is pástra lépett világkupán a felnőttválogatottban.

A DEAC 19 éves kiválósága, Battai Sugár Katinka a női kardcsapattal szerepelt Algírben. A hazai szövetség beszámolója szerint a Battai, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca összetételű kvartett először vívott együtt a kairói vb-aranyérme óta. A legjobb nyolc között – Kazahsztán 45:38-as legyőzése után – az olaszok következtek, és az itáliaiak magabiztosan húzták be 45:36-tal a meccset. A folytatás az 5-8. helyért egy győzelmet (Üzbegisztán ellen 45:37), majd egy vereséget (Azerbajdzsánnal szemben 40:45) hozott, és ez jelentette a hatodik helyet a magyaroknak.

A férfi tőrcsapat Bonnban volt érdekelt, soraiban a 19 esztendős Szemes Gergővel. Az FTC kitűnősége mellett Dósa Dániel, Mihályi Andor és Tóth Gergely alkotta az együttest, amely a legjobb 16-ért az olimpiai bronzérmes Choupentch-csel felálló cseheket simán verte 43:29-re, majd a nyolcaddöntőben Japánnal már nem bírt (30:45). Az alsóházi folytatás legfontosabb meccsén, a 9-16. helyért villantottak egyet a fiúk, az erős briteket ugyanis 45:37-re győzték le, aztán ennél is simábban alakult a nap hátralévő része: a 9-16. helyért végig remeklő Dósa és a jól vívó Szemes vezérletével előbb Belgiumot 45:28-ra, majd Brazíliát 45:29-re győzték le a mieink, akik ezzel a 9. helyen zártak.

Egyébként a női kardcsapatban Szűcs, a férfi tőrválogatottban pedig Mihályi és Tóth is első évesnek számít a felnőttkorosztályban.

Kiemelt kép: (balról) Katona Renáta, Szűcs Luca, Battai Sugár, Pusztai Liza / Forrás: hunfencing.hu