UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-11-13 14:07

Nagyot nőtt a magyar felnőttválogatott két utánpótláskorú játékosának becsült értéke

A magyar válogatott utánpótláskorú játékosai közül Kerkez Milos becsült piaci értéke hét-, Németh Andrásé pedig kétmillió euróra ugrott a Transfermarkt adatbázisa szerint.

A sokak által mértékadónak tartott Transfermarkt a minap frissítette több magyar válogatott futballistának a becsült piaci értékét. Mint ismert, Marco Rossi keddi kerethirdetésekor három utánpótláskorú fiatalnak postázott meghívót: a holland AZ Alkmaarrban szereplő Kerkez Milosnak, a belga KRC Genkben pallérozódó Németh Andrásnak és a Debreceni VSC-t erősítő Baráth Péternek.

A 19 éves Kerkez Milos ebben az idényben valósággal berobbant az AZ Alkmaarba, a bajnokságban negyedik helyen álló együttesben húzóemberré vált. A balhátvéd 26 tétmérkőzésen lépett pályára az idényben, három gól mellet hat gólpassz a mérlege. Teljesítményéről a holland szaksajtó is elismerően ír, Simon Zwartkruis, a vi.nl újságírója a Nemzeti Sportnak úgy nyilatkozott, csapata óriásit kaszálhat a játékjoga értékesítésével, szerinte lényegesen nagyobb összegért válthat klubot, mint egykori posztriválisa, az Ajax által tízmillió euróért szerződtetett holland válogatott Owen Wijndal. Hogy ez így lesz-e, egyelőre nem tudni, ám

a Transfermarkt adatbázisában jócskán megugrott az értéke: hárommillió euróról hétre!

A húszéves Németh András ígéretes teljesítménye mellett sem ment el szó, jobban mondva értékfrissítés nélkül a német portál. A belga éllovas kötelékébe tartozó középcsatár az előző idényben mutatkozott be csapatában a felnőttek között, a nyári felkészülése kiválóan sikerült, ebben az évadban pedig egyre több lehetőséghez jut: 14 bajnokin vetették be, többnyire csereként. A bajnokságban egy gólja és két gólpassza van, és sokat mondó, hogy fiatal kora ellenére ő a BL-be vágyó együttes második számú csatára a góllövőlistát tizenkét találattal vezető Paul Onuachu mögött.

Becsült piaci értéke harmadával nőtt, másfél millió euróról kettőre.

Ami Baráth Pétert illeti, a DVSC húszéves középpályásának becsült piaci értéke nem változott, 800 ezer euró maradt. Ez aligha meglepő, hiszen az utóbbi hetekben kisebb sérüléssel bajlódott, az idény elején pedig gyengélkedett a csapata. Ettől függetlenül jó mutatói vannak: 13 bajnokin két gólt és három gólpasszt jegyez, ami egy védekező középpályástól kiváló teljesítmény. Amennyiben bemutatkozik a nemzeti csapatban, minden bizonnyal megnövekedhet iránta a kereslet és lendíthet az árán is.