UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-11-13 18:45

Terjék Roland szerint Franciaországban jobban bíznak a magyar fiatalokban

Szeptember eleje óta a világ egyik legerősebb férfi kézilabda-bajnokságában, a francia StarLigue-ben szereplő Montpellier akadémiáján pallérozódik Terjék Roland; a NEKA korábbi kiválósága – aki egyelőre a klub U21-es együttesnél szerepel – az Arena4-nek adott interjút.

A 18 éves Terjék Rolandot a tapasztalatairól és a francia bajnokságról is kérdezték, majd természetesen a magyar kézilabda is szóba jött.

„Odahaza a fő probléma, hogy a klubok félnek bevetni a fiatal játékosokat. 

Éppen ezért a szakemberek sem tudják igazán, kiben milyen potenciál rejtőzik, mire lehetne képes. Emiatt nagyon sokan elkallódnak, és ez szomorú. A legfontosabb különbség tehát az, hogy a francia és a német ligában a fiatal tehetségek megkapják a lehetőséget, bedobják őket a mély vízbe, tudnak fejlődni – mondja a fiatal, aki a balatonboglári időket is felidézi. – Megmondom őszintén, túl fiatal voltam még ahhoz, hogy a jövőmet tervezzem – fejlődni akartam a NEKA-nál, nagyon meglepett ez a franciaországi ajánlat. Egy serdülő válogatott tornán figyeltek fel rám, és hát ilyen lehetőség nem mindennap jön szembe az emberrel. Egyébként kint is a balatonboglári Mathiász János Technikum és Gimnázium diákja vagyok, magántanuló státuszban. Ha majd elvégzem a sulit, mindent a sportnak szeretnék alárendelni, és persze tökéletesíteni akarom a francianyelv-tudásomat.”

Terjék elégedetten beszél a jelenlegi helyzetéről: a beilleszkedése jól halad, a célja pedig nem más, mint idővel az első csapatba való beépülés.

Ebben továbbra is hiszek, és minden egyes nap ezen dolgozom. A felnőtt csapatba kerüléshez azonban sok mindennek össze kell jönnie, először is pár kiló izmot mindenképp magamra kell szednem, meg kell tanulnom jól franciául és minél több tapasztalatot kell szereznem. Úgy érzem, jó úton járok.”

A teljes interjú ITT olvasható.

A kiemelt kép: Terjék Roland akcióban a válogatottban / Forrás: tiby-handball.com