UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2022-11-13 17:44

Tíz érem, közte egy arany a magyar fiatalok termése a brnói ORV-n

A magyar fiú- és a leánycsapat is dobogóra állhatott az utánpótláskorú tornászok brnói Olimpiai Reménységek Versenyén. A szerenkénti döntőkben további nyolc érmet gyűjtöttek a mieink.

Hagyományosan jól szerepelnek a magyar fiatalok a tornászok csehországi Olimpiai Reménységek Versenyén, és ez az idén sem volt másképp. A brnói viadal nyitó napján a fiúk mutatták be elsőként gyakorlataikat, és azok alapján hirdettek győztest a csapatversenyben meg az egyéni összetettben is. Előbbiben a Zámbori Zala, Kis Dominik, Nagy Márk, Sas Nándor, Király Patrik, Kiss Zétény alkotta együttes 292.500 ponttal a második helyen zárt a dél-koreaiak mögött. Egyéniben Zámbori Zala érte el a legjobb eredményt: 74.200 ponttal ötödik lett.

Ezt követően a lányok is hasonlóan eredményesen folytatták: a Czifra Bettina Lili, Mayer Eszter, Balzsay Hanna, Agnecz Luca, Knight Anna, Maráczi Fruzsina összeállítású csapat 185.100 ponttal bronzérmet szerzett, a házigazda csehek és az angolok mögött végezve. Egyéni összetettben Czifra Bettina Lili teljesített a legjobban az ötödik helyével (47.150 pont).

A versenyzők az első napon bemutatott gyakorlatokkal kvalifikálták magukat a szerenkénti döntőkbe, a magyar fiúk összesen kilenc, míg a lányok öt finálés helyet hoztak össze. Majd a másnapi döntőkben ezekből jó néhányat éremre váltottak. Az FTC fiatalja, Zámbori Zala négy fináléban is érdekelt volt, és a mind a négyet dobogósként fejezte be: ugrásban (13.525) és gyűrűn (12.900) ezüst-, lólengésben (12.850) és korláton (12.750) pedig bronzérmet akasztottak a nyakába. Ugrásban ráadásul a magyar fiúk abszolúte főszerepet játszottak, ugyanis a szintén ferencvárosi Nagy Márk – Zámborival azonos pontszámot elérve – szerezte meg az aranyat (13.525), ezzel egyébként a mieink egyetlen elsőségét gyűjtötte be Brnóban.

A lányok sem maradtak adósak a jó teljesítménnyel. A dunaújvárosi Czifra Lili Bettina mindkét döntőjéről éremmel távozott: felemáskorláton (11.900) ezüstöt, talajon (12.250) pedig bronzot szerzett. Az éremtermést Maráczi Fruzsina (Delfin SI SE) tette teljessé, miután ugrásban (12.388) harmadik lett.

A magyar csapat összesen tíz éremmel, közte egy arannyal, négy ezüsttel és öt bronzzal térhetett haza a tizenkét nemzet tornászait felvonultató Olimpiai Reménységek Versenyéről.

A kiemelt kép: Zámbori Zala négy érmet nyert a brnói ORV szerenkénti döntőiben / Forrás: FTC-Telekom Tornaszakosztály