UtánpótlásSport
2023. február 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2022-11-14 21:02

ESMTK- és FTC-aranyérem a pesterzsébeti korosztályos csapatbajnokságokon

Kétnapos csapatbajnoki dömpinget rendezett az ESMTK Birkózószakosztálya a Kruj Iván Sportcsarnokban, Pesterzsébeten: a serdülő kötöttfogású csapatbajnokságot a házigazda ESMTK nyerte, míg az U18-as szabadfogású csb-n a Ferencváros bizonyult a legjobbnak.

Két nap alatt két korosztály birkózói két fogásnemben mérték össze tudásukat a Kruj Iván Sportcsarnokban. Szombaton tizennyolc U15-ös csapat kötöttfogásban küzdött meg a csapatbajnoki címért, amelyet végül az ESMTK tartott otthon, miután a PEAC-ot, a Csepeli BC-t, a Ceglédi VSE-t és az Egri VSI-t is fölényesen múlta felül – számolt be honlapján a hazai szövetség.

Vasárnap szintén a Kruj Iván Sportcsarnokban sorakoztak fel a csapatok, ezúttal az U18-as szabadfogású versenyzőkkel. A sorsolás úgy hozta, hogy a tizenkét csapat közül a favorit Vasas, ESMTK és FTC is a felső ágra került, közülük a zöld-fehérek örülhettek a bajnoki címnek, hiszen az ESMTK és a Vasas ellen is kiélezett csatákat nyertek meg, majd a döntőben magabiztosan múlták felül a Ceglédet.

A 2022. évi U15-ös kötöttfogású csapatbajnokság végeredménye:
Bajnokcsapat: ESMTK (Versenyzők: Szuromi László, Vinklárik Dominik, Sánta Levente, Zsitovoz Petro, Garanyi Sándor, Olasz Bende, Steiner Balázs, Jász Bálint, Farkas Zsombor, Antaly Sándor, Bagoly Bálint, Farkas Márk, Hattinger Tamás, Kalina Balázs, Kovács Barnabás, Kertész Dominik, Szalai Balázs, Zöldesi József, Fábián Barna, Budai András.)
2. Egri VSI
3. Vasas SC
4. FTC
5. Csepeli BC
6. Ceglédi VSE
7. Dorogi AC
8. Esztergomi BSE
9. Orosházi SBK
10. Érdi Spartacus
11. BVSC-Zugló
12. Kispesti NSI
13. Pécsi EAC
14. Kertvárosi SE
15. KASI USE
16. Abonyi BC
17. Kiskunfélegyházi BSE
18. Tatabányai SC
A 2022. évi U18-as szabadfogású csapatbajnokság végeredménye:
Bajnokcsapat: FTC (Versenyzők: Lengyel László, Csorvási András, Mizsei Zoltán, Manczák Ruben, Gombos Alex, Toplak Zalán, Hegyi Aladár, Scheuring Márton, Zsivnovszky Péter, Kudelász Hunor, Seregi Balázs, Varga Ágoston, László Koppány Simon.)
2. Ceglédi VSE
3. Vasas SC
4. ESMTK
5. Kertvárosi SE
6. Csepel TC
7. Tatabányai SC
8. Dorogi AC
9. Dél-Zselic SE
10. Orosházi BE
11. KASI USE
12. BVSC-Zugló

(Kiemelt képünkön: az ESMTK U15-ös kötöttfogású bajnok csapata / Forrás: MBSZ)