UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2022-11-14 15:53

Magyar éremhalmozás a nyitrai ORV-n

A magyar ifjúsági és junior sportlövők hat aranyérmet, mellette számos dobogós helyezést szereztek a nyitrai Olimpiai Reménységek Versenyén.

Péntektől vasárnapig a szlovákiai Nyitra adott otthont a sportlövők Olimpiai Reménységek Versenyének, melyen az ifjúsági és a junior puskás, valamint pisztolyos ígéretek mérték össze a tudásukat 10 méteren. A magyarok hat aranyérmet is gyűjtöttek.

Az első napon a vegyes párosok küzdelmeit rendezték. A légpisztolyos mezőnyben első lett a Jákó Miriam, Rédecsi Máté, második az Ozsváth Réka, Szabó Barna Ádám egység, míg Fazekas Milla és Weite Hayden a harmadik helyen zárt. A légpuskások között ezüstöt nyert a Nagybányai-Nagy Anna, Rácz Áron, valamint bronzot a Vintze Regina, Mlinkovics Máté kettős

Szombaton a korosztályok külön versenyeztek egyéniben. Az ifjúsági mezőnyben a légpisztolyosok között nyert Fazekas Milla és Rédecsi Máté is, míg Weite Hayden ezüstöt érdemelt ki. A légpuskás lányoknál Tóth Anna, Toma Réka, Ferik Csilla volt az első három sorrendje, a fiúknál pedig Mlinkovics Máté második, Rácz Áron harmadik lett. A juniorok viadalán  légpisztolyban Jákó Miriam örülhetett aranynak, Ozsváth Réka ezüstnek, a fiúk között pedig Hajvar Kristóf bronznak.
A zárónapon a korcsoportok összevonva versenyeztek egyéniben. A légpisztolyosoknál Rédecsi újabb elsőséget szerzett, Szabolcsi Szabolcs és Jákó másodikként zárt, míg a légpuskások között Török Ferenc állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

A kiemelt kép forrása: MSSZ