UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-11-14 15:10

Tizennégy magyar fiatallal rajtol az ifi vb

A magyar csapatban hét fiú- és hét leányversenyző szerepel keddtől a közel kéthetes spanyolországi ifjúsági ökölvívó-világbajnokságon.

Az utánpótláskorú ökölvívók utolsó világversenyét rendezik az idei évben: a serdülők és a juniorok Európa-bajnokságon szerepeltek, az ifik pedig szintén kontinensviadal keretein belül mérethették meg magukat áprilisban, utóbbiakra azonban keddtől ismét komoly feladat vár. Ugyanis

a korosztály legrangosabb eseménye kezdődik, az ifjúsági világbajnokság, amelynek 2022-ben a spanyolországi La Nucia ad otthont.

A szervezők tájékoztatása szerint óriási mezőny várható, a nevezések alapján több mint 650 fiatal száll ringbe a következő tizenkét napban – annak ellenére, hogy az orosz és a fehérorosz fiatalok nem vesznek részt a versenyen. A létszám a szokásoknak megfelelően valószínűleg csökken a kezdéseig, ettől függetlenül bőven lesznek vetélytársaik a magyar bokszolóknak, akik összesen tizennégyen képviselik a nemzeti színeket az eseményen.

A küldöttség szombaton utazott Spanyolországba, így néhány napja már a helyszínen zajlik a formaélesítés, míg az elmúlt két hétben Tatán és Budapesten edzőtáboroztak a fiatalok. A csapatot hét fiú és hét lány alkotja, akik elszántan várják a kezdést, köztük pedig megtaláljuk a tavalyi junior Eb-győztes Oláh Levente és -harmadik Gémes Levente is, míg a lányoknál az idén áprilisban ifi Eb-bronzot szerző Kovács Nikolett is felkészülten várja a startot.

A küldöttség leány tagjai sem feltett kezekkel várják a vb-t Forrás: MÖSZ

A csapattal a hazai szövetség információja szerint az ifjúsági leányválogatott vezetőedzője, Seres Attila mellett Varsányi Áron, Gál László, Botos Tibor, Ráth Miklós és Kardos József trénerek utaznak.

Lányok:
48kg: Pap Kata
50kg: Horváth Kármen
52kg: Horváth Laura
57kg: Nagy Evelin
63kg: Varga Franciska
70kg: Kovács Nikolett
81kg: Komjáthi Nóra
Fiúk:
48kg: Zsigó Csaba
57kg: Kovács Kruzitó
60kg: Oláh Levente
63.5kg: Buza Rafael
67kg: Petrimán Milán
71kg: Gémes Levente
75kg: Simon Márkó

A kiemelt képet készítette: Máj Tamás