UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-11-15 13:28

700 felett a fiatalok játékperce az NB I 16. fordulójában

A labdarúgó NB I 16. fordulójában összesen 737 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; tíz klubban 16 ifjonc bizonyíthatott, közülük hárman a mögöttünk hagyott játékhéten mutatkoztak be az élvonalban.

A labdarúgó NB I 16. fordulója után, szokásunkhoz híven összegyűjtöttük, mely 2002-es vagy annál fiatalabb magyar futballisták kaptak lehetőséget a bizonyításra. Ezúton jelentjük:

16 játékos felelt meg az említett kritériumnak,

teljesítményüket az InStat Scout adatelemző segítségével vizsgáltuk.

A forduló szombati nyitómérkőzése a Puskás Akadémia–DVSC (2–1) volt, amelyen a felcsútiaknál Komáromi György és Gruber Zsombor egyaránt 19 percet töltött a pályán, előbbi jobb oldali középpályásként, utóbbi pedig csatárként szerepelt a 4–4–2-es felállást választó együttesben. Komáromi György ugyan nem töltött sok időt a pályán, a hajrában gólpasszt adott Batik Bencének, ezzel pedig nagy szerepet vállalt csapata győzelmében.

A vendégeknél kezdő Baráth Péter védekező középpályást játszott, a válogatott kerettag játékos passzainak 88 százaléka volt pontos, egy kaput nem találó lövése volt, nyolc labdaszerzésére egy labdavesztés jutott, párharcait 28 százalékban nyerte, s egy jó csele volt.

A Paks és az Újpest összecsapásán (3–1) a hazaiaknál a középpályás Pesti Zoltán és a kapus Simon Barnabás is bemutatkozott az NB I-ben, a hosszabbítás perceiben cserélte be őket Waltner Róbert vezetőedző. A liláknál

Szabó Bálint az előző fordulóban gólt szerzett, ezúttal pedig gólpasszt adott,

ám sokra nem ment vele a csapata, vereséget szenvedett. A jobbhátvéd 83 százalékos pontossággal passzolt, párharcait 36 százalékos hatékonysággal vívta meg, hat labdaszerzése, négy labdavesztése és egy jó szerelése volt.

A ZTE–Kecskemét bajnokin (0–0) a házigazdánál Szalay Szabolcs a tízes posztján kezdett, a szünetben lecserélték. Az elmúlt hetekben jó formát mutató játékos ezúttal is aktív volt, passzainak 88 százaléka volt pontos, párharcainak 36 százalékát nyerte meg, egy kaput nem találó lövése, egy pontos beadása, illetve két sikeres csele volt. A kecskemétieknél csereként kapott lehetőséget a bal oldali támadóként szerepeltetett Katona Bálint. A ferencvárosi kölcsönjátékossal szemben háromszor is szabálytalankodtak, ám a meccsen mindössze két (pontos) passzkísérlete volt. Kilenc labdát vesztett, hat cseléből kettő volt sikeres, párharcainak 35 százalékát nyerte meg – nem az ő napja volt.

Vasárnap a Mol Fehérvár és a Kisvárda találkozóján (4–1) az október 29-én első NB I-es bajnokiján pályára lépő Menyhárt Zsombor először kezdett a székesfehérváriaknál, mégpedig jobb oldali szélsőként. Nem nyújtott rossz teljesítményét: mind a nyolc passza pontos volt, egyetlen beadása társat talált, egy labdát vesztett, párharcainak 42 százalékát megnyerte, három szerelése mellett egy jó csele volt. A hosszabbítás perceiben bemutatkozott az OTP Bank Ligában a középpályás Kovács Bence is.

A Bp. Honvéd a Ferencváros mérkőzésén (0–2) a kispestieknél kezdőként kapott lehetőséget Bocskay Bertalan. A védekező középpályás passzainak 78 százaléka volt pontos, párharcainak 56 százalékát nyerte meg, továbbá öt labdát szerzett, kettőt adott el a saját térfelén, és egy sikeres szerelése volt. Sérülés miatt már az első félidőben becserélték Keresztes Noelt, aki jobb oldali támadót játszott a 3–43-as hadrendben, párharcainak azonban csupán a 19 százalékát nyerte meg, lövése nem, egy sikeres csele és egy pontos beadása azonban volt. 31-31 percet kapott a bizonyításra a bal oldali támadóként beszálló Kerezsi Zalán, illetve a középcsatár szerepkörét ellátó Kocsis Domink is, előbbi valamivel jobb teljesítményt nyújtott, de egyikük sem alkotott maradandót.

A Vasas és a Mezőkövesd meccsén (1–0) végigjátszotta a mérkőzést az angyalföldiek védelmének tengelyében Iyinbor Patrick, aki 96 százalékos hatékonysággal passzolt, párharcainak kétharmadát nyert meg, hat labdát szerzett, egyet adott el a saját térfelén, s mindhárom fejpárbaját megnyerte. A vendégeknél jobbhátvédként játszotta végig az összecsapást Kállai Kevin, aki a párharcainak 26 százalékát nyerte meg, 79 százalékos hatékonysággal passzolt, két beadásából egy sem talált társat, hat labdát szerzett, kilencet adott el, s két sikeres csele volt.

A 2002-ES VAGY ANNÁL FIATALABB MAGYAR LABDARÚGÓK JÁTÉKPERCEI
AZ NB I 2022–2023-AS ÉVADÁNAK 15. FORDULÓJÁBAN:
Csapatonként

Bp. Honvéd: 68+67+31+31=197 perc
Újpest: 97 perc
Mezőkövesd: 93 perc
Vasas: 93 perc
Mol Fehérvár: 60+7=67 perc
DVSC: 64 perc
ZTE: 47 perc
Puskás Akadémia: 19+19=38 perc
Kecskemét: 36 perc
Paks: 3+2=5 perc
Játékosonként
Szabó Bálint (Újpest): 97 perc
Kállai Kevin (Mezőkövesd): 93 perc
Iyinbor Patrick (Vasas): 93 perc
Bocskay Bertalan (Bp. Honvéd): 68 perc
Keresztes Noel (Bp. Honvéd): 67 perc
Baráth Péter (DVSC): 64 perc
Menyhárt Zsombor (Mol Fehérvár): 60 perc
Szalay Szabolcs (ZTE): 47 perc
Katona Bálint (Kecskemét): 36 perc
Kocsis Domink (Bp. Honvéd): 31 perc
Kerezsi Zalán (Bp. Honvéd): 31 perc
Gruber Zsombor (Puskás Akadémia): 19 perc
Komáromi György (Puskás Akadémia): 19 perc
Kovács Bence (Mol Fehérvár): 7 perc
Pesti Zoltán (Paks): 3 perc
Simon Barnabás (Paks): 2 perc
ÖSSZESEN: 737 perc

(Kiemelt képünkön: Komáromi György / Forrás: Nemzeti Sport/Földi Imre)