UtánpótlásSport
2023. december 8.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2022-11-15 19:25

Bormióban remekeltek a juniorkorú short trackesek

A múlt hét végén az olaszországi Bormióban gyűltek össze a legjobb magyar rövid pályás gyorskorcsolyázók, akik között az utánpótlás képviselőit is megtalálhattuk. A sportolók a harmincadik alkalommal megrendezett Alta Valtellina Trophyn száguldottak, aranyérmeket gyűjtve, országos csúcsokat elérve.

A hazai rövid pályás gyorskorcsolyázók utánpótláskorú képviselőinek szezonbeli eddigi legkomolyabb megméretése érkezett el a múlt hét végén az olaszországi Bormióban megrendezett 30. Alta Valtellina Trophyn, a fiatalok ugyanis nívós mezőnyben, többek mellett holland, olasz és francia vetélytársakkal szemben mérethették meg magukat.

Az eredményekre 

büszkék lehetnek, hiszen az összesítettet tekintve tizenhárom fiatal végzett dobogós helyen,

közülük a junior B kategóriába tartozó Major Dominik és Végi Diána Laura is aranyérmes lett, de Jancsó Zalán (junior C), Kun Bence Benedek és Molnár Z. Natasa (mindketten junior D) is a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Érdemes kiemelni a nemrég a felnőttválogatottban is bemutatkozó Major teljesítményét, aki 500 méteren pálya- és országos csúcsot repesztett, és ugyanezt tette az Amschl Kira, Haltrich Luca és Molnár Réka összeállítású váltó is, amely a 2000 méter elődöntőjében remekelt.

A verseny után Bánhidi Ákos, a felnőttválogatott menedzsere és edzője a feltörekvő utánpótlás teljesítményét dicsérte, míg a juniorok vezetője, Lakatos Tamás is elégedetten értékelt a szövetség honlapjának.

Major Dominik remek formában versenyez Forrás: MOKSZ
Az olaszországi 30. Alta Valtellina Trophy magyar utánpótlás-eredményei:

Junior A

Fiúk:
Csizmadia Márk 2.
Lányok:
Somodi Maja 2.

Junior B

Lányok:
Végi Diána Laura 1.
Szigeti Dóra 2.
Fiúk:
Major Dominik 1.
Wu Jia Wei David 3.
Czank-Varga Benjamin 5.

Junior C

Lányok:
Haltrich Luca 2.
Molnár Réka 3.
Amschl Kíra 4.
Dobrán Réka 5.
Fiúk:
Jancsó Zalán 1.
Yu Kevin 4.

Junior D

Lányok:
Molnár Z. Natasa 1.
Kiss-Gebora Flóra 2.
Gazsi Noémi 4.
Fiúk:
Kun Bence Benedek 1.
Árendás Mihály 3.

(A kiemelt kép forrása: MOKSZ)