UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-11-15 20:38

Sikeres első napot zártak a fiatalok az ifi vb-n

A spanyolországi La Nuciában zajló ifjúsági ökölvívó-világbajnokság első napján három fiatal lépett ringbe: Buza Rafael és Petrimán Milán nyert, Simon Márkó viszont nem bírt a belga ellenfelével.

Kedd délben az első párharcokkal elkezdődött a spanyolországi ifjúsági ökölvívó-világbajnokság, amely az idei évben a sportág legrangosabb utánpótlás-viadala. A magyar küldöttség múlt szombaton utazott La Nuciába, az első versenynapon pedig rögtön három bokszoló volt érdekelt a csapatból, közülük

ketten sikerrel vették az akadályt, és továbbjutottak.

A délutáni programban kapott helyet Petrimán Milán, aki a 67 kilósok mezőnyében európai ellenfél ellen készülhetett, a román Buleu várt rá az első körben. A találkozó kiegyenlített küzdelmet hozott, végül a nyíregyházi fiatalt egy hajszállal jobbnak látták a bírók, pontozással, 3:2 arányban nyert, és bejutott a legjobb 32 versenyző közé.

Őt a 75 kilogrammosok között Simon Márkó követte, akit kezdésnek Noa Hadjittal sorsoltak össze. A szegedi fiatalnak nem jött ki a lépés a ringben, ellenfele mindhárom menetben fölé kerekedett, ami a végeredményen is meglátszott: 5:0-val ejtette ki Simont.

A magyar sort a kőszegi Buza Rafael zárta kedden, aki az esti programban feszülhetett a kolumbiai Bermudeznek: a dél-amerikai versenyző nem feltett kezekkel érkezett a szorítóba, Buza azonban nem illetődött meg, erősen kezdett, és bár a végére szorosabbá vált az összecsapás, a Fitt-Boksz Ökölvívó Egyesület Gymnasiade-győztes 4:1-es diadallal jutott a következő körbe, amelyben a nyolcaddöntőért szállhat harcba.

(A kiemelt képen balról: Simon Márkó, Buza Rafael, Petrimán Milán / Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség)