UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-11-16 14:12

Megtartották a leány akadémiai kiválasztó második körét

A megújult rendszerben, központilag szervezett akadémiai kiválasztó második körét tartották néhány napja a leány kézilabdázóknak Balatonbogláron, ahol ortopéd szakorvosi vizsgálat, állapotfelmérő tesztek és természetesen labdás foglalkozás is várt a fiatalokra.

A jelenlegi szezonban megújult rendszerben, a korábbiakkal ellentétben központi módon szervezik az ifjú kézilabdázók akadémiai kiválasztóját, amely során a kiemelt egyesületek szorosan együttműködve rendezik a 2008-as és 2009-es születésű fiatalok felmérését. Az első fordulót október utolsó és november első napjaiban tartották, amelyen a fiúk és a lányok is megmutathatták a tudásukat, utóbbiaknak pedig a második körre sem kellett sokat várni: Balatonbogláron, a Nemzeti Kézilabda Akadémia főhadiszállásán folytatódott a kiválasztó. 

Az eseményen összesen 84 fiatal bizonyíthatott.

A NEKA beszámolója szerint a kézilabdázókra ortopéd szakorvosi vizsgálat várt, ezt követően a NEKA gyógytornászai által elvégzett vizsgálatok, majd a humánkineziológusok közreműködésével mért különböző állapotfelmérő tesztek és antropometriai mérések (pl. várható testmagasság) következtek. Természetesen a labdás gyakorlatok sem maradtak el, az edzések és az egymás közötti játék során a gyerekeket a közösen meghatározott 13 kategóriából álló szempontrendszer alapján figyelték az edzők.

A jó hangulatú második fordulóban már ismerősként üdvözölték egymást a játékosok, a szülők számára pedig megnyugtató volt, hogy szinte egész nap figyelemmel kísérhették, hogyan teljesít a gyermekük. Az államilag támogatott kézilabda akadémia szakemberei végül közösen döntöttek arról, melyik fiatal hová nyerhet felvételt a következő szezontól.

(A kiemelt kép forrása: NEKA/Tompos Gábor)