UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2022-11-17 09:15

A 19 éves Józsa Levetne a nyolcaddöntőben búcsúzott a mexikói felnőtt-vb-n

A dominikai ellenfelével már nem bírt a nyolcaddöntőben, így véget ért a mexikói felnőtt tekvondó-világbajnokság a 19 éves Józsa Leventének.

A 19 éves Józsa Levente mérkőzés nélkül jutott tovább az első körből a mexikói Guadalajarában zajló felnőtt tekvondó-világbajnokságon, afrikai ellenfele ugyanis nem mérlegelt be a versenyre. A második fordulóban a brazil Santosszal kellett megküzdenie a magyar fiatalnak, az akadályt pedig sikerrel vette, 2:0-ra győzött.

A nyolcaddöntőben nem várt rá könnyű feladat: a szerda késő esti összecsapáson az ötödik kiemelt Bernardo Pie várt rá. A hazai szövetség beszámolója szerint alaposan bekezdtek a felek, pillanatok alatt 2–3 volt Pie előnye. A dominikai növelte a fórt (2–6), de egy perccel a menet vége előtt már csak kettő volt Józsa hátránya (4–6), végül az első két percet – egy egységgel – Pie nyerte. Sokkal taktikusabb második felvonás vette kezdetét, nem is született pont egészen az első perc végéig, mikor egy testre mért ütéssel került előnybe Pie, azonban látványos rúgással jött a fordítás (4–1), az előnyt pedig megtartotta Józsa, jöhetett a mindent eldöntő két perc. Az utolsó etap felénél Pie 4–0-s előnybe került, ezután Józsa kitámadását is kihasználta, és már nyolccal vezetett a végjátékhoz érve. A magyar fiatal még kozmetikázott az eredményen, a fordítás azonban nem sikerült, így Józsa Levente hatalmas csatában búcsúzott a viadaltól.

(A kiemelt kép forrása: Magyar Taekwondo Szövetség)