UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2022-11-19 18:42

A 19 éves Salim Omar tizenhat közé jutott a mexikói felnőtt-vb-n

A mexikói világbajnokságon az 54 kilogrammosok súlycsoportjában versenyző 19 éves Salim Omar könnyedén átlépett malajziai ellenfelén a tizenhat közé jutásért folytatott összecsapáson.

A Magyar Taekwondo Szövetség beszámolója szerint a nyolcaddöntőbe jutásért rendezett mérkőzést nagy kedvvel és elánnal kezdte a 19 éves magyar olimpikon, majd egy testütéssel vezetést is szerzett Sebastian Tan ellen. Malajziai vetélytársa egy darabig állta a rohamokat, de egy fejtalálattal négyre nőtt a különbség az első perc végéhez közeledve. A videózást követően megadott látványos akciót Salim Omar még egyszer megismételte a menet felénél és ezt is megadták a bírók, így 8–0-ra vezetett már. A menet győztesének kiléte innen már nem volt kérdés, csak a különbség. A menetet végül 11–0-ra nyerte a magyar tekvondós.

A második két percben még jobban bekezdett és egyik látványos fejtalálat a másikat követte, egy perc sem kellett és 14–1-es állásnál kialakult a menet végét jelentő pontkülönbség, ami így már Salim Omar továbbjutását is jelentette.

Nyolcaddöntőjét a menetrend szerint szombaton este 22:24-kor rendezik.

(Kiemelt kép forrása: Magyar Taekwondo Szövetség)