UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-11-19 12:23

A DVSC nyerte a hibátlanok csatáját az U17-es élvonalbeli leánybajnokság Keleti csoportjában

Rangadót rendeztek a héten az U17-es első osztályú leány kézilabda-bajnokság Keleti csoportjában: az utolsó két százszázalékos mérleggel álló csapat, a PC Trade Szeged és a DVSC-Schaeffler csatájából a vendég debreceniek jöttek ki győztesként.

Egyre csak fogy az élvonalbeli utánpótlás kézilabda-bajnokságok százszázalékos mérleggel álló csapatainak a száma:

míg az U19-es korosztály esetében már csak két-két (a Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Dunaújvárosi KKA, illetve a Ferencváros és a DVSC) együttes mondhatja el magáról, hogy hibátlan, addig az U17-eseknél a Nyugati csoportban a NEKA-ra, a Keletiben pedig egyedül a DVSC-Schaefflerre igaz az iménti állítás.

A 8. forduló előtt keleten a debreceniekkel azonos pontszámmal, hétből hét meccset nyerve állt a PC Trade Szeged együttese is, így a két csapat hétközi találkozója egyértelműen rangadónak számított.

A szegediek kezdtek jobban, az első negyedórát követően négy találattal vezettek, a Győrvári Viktor által irányított DVSC viszont egyenlített, sőt a vezetést is átvette, a félidei szünetre pedig már háromgólos előnnyel vonulhatott el. A második játékrész az elsőhöz hasonlóan alakult: jobban kezdett a hazai csapat, amely – elsősorban a kilenc góllal záró Vadkerti Lucának köszönhetően – fordított, a 44. percig pedig vezetett is, az utolsó negyedórát viszont a debreceniek nyerték 6–4-re, amivel mindkét pontot zsebre tették.

A bajnokság élcsapatai közül a Ferencváros és a Praktiker-Vác is nyerni tudott a hétközben, a Vasas viszont meglepetésre kikapott idegenben a Hajdúnánástól, ezzel idénybeli második vereségét könyvelte el.

(Kiemelt kép: A debreceni Ratalics Luca akcióban a PC Trade Szeged elleni rangadón / Forrás: DVSC)