UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-11-19 13:58

Elhunyt Seyi Awogbemi Sodiq, az Alba fiatal magasbedobója

Az Alba Fehérvár hivatalos oldalán jelentette be, 19. születésnapja előtt egy héttel elhunyt Seyi Awogbemi Sodiq kosárlabdázó.

Seyi Awogbemi Sodiq tizenhárom évesen, egyedül került Magyarországra Nigériából, öt éven át erősítette az Alba Fehérvár kosárlabdacsapatának utánpótlását. A klub közleményében mindenkivel kedves, mosolygós fiúnak írja le a magasbedobót, aki kiemelkedett a magyar mezőnyből, több aranyéremben is nagy szerepet vállalt az utánpótláscsapatokban. Mindössze tizenhat évesen mutatkozott be a felnőttek között, s kapott egyre több lehetőséget.

Tavaly ősszel súlyos betegséget diagnosztizáltak nála, és hosszas mérlegelés után, szülei tanácsára úgy döntött, nem vállalja a műtétet Magyarországon, februárban hazatért Abujába, ahol hagyományos, Afrikában megszokott orvosi módszerekkel gyógyították. Néhány hónapja újrakezdte a kosárlabdát, edzésbe állt korábbi csapatánál, dolgozott a visszatérésen. Az volt a terve, hamarosan visszatér Magyarországra, és ismét az Alba játékosa lesz, ám szombat reggel elhunyt, leállt a szíve.

Az Alba Fehérvár osztozik a család gyászában, az esti Budapest Honvéd elleni bajnoki mérkőzése egy perces gyászszünettel kezdődik.