UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-11-19 18:09

Így teljesítettek az utánpótláskorú játékosok a magyar felnőttválogatott luxemburgi meccsén

Az InStat adatelemzőrendszer segítségével megnéztük, milyen számokat produkált Kerkez Milos, illetve a magyar válogatott két utánpótláskorú debütánsa, Németh András és Baráth Péter a luxemburgi előkészületi mérkőzésen.

Mint ismert, a magyar válogatott csütörtök este csalódást keltő 2–2-es idegenbeli döntetlent ért el Luxemburgban a FIFA világranglista 92. helyezettjével szemben. Az összecsapás kevés pozitívuma közé tartozik, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány két húszéves futballistának is megadta a lehetőséget, hogy bemutatkozzon a felnőttválogatottban: Németh András és Baráth Péter is debütált, előbbi ráadásul gólt szerzett.

Az InStat adatelemzőrendszer segítségével megnéztük, milyen számokat produkált a két utánpótláskorú debütáns a luxemburgi előkészületi mérkőzésen.

Németh András először kapott meghívót a nemzeti csapatba, s rögtön az első mérkőzésén csereként vetette be őt a szövetségi kapitány, az 58. percben állt be Ádám Martin helyére, ami azt jelentette, hogy a 3–4–3-as felállást választó együttesben ő töltötte be a középcsatár szerepkörét. A belga éllovas KRC Genkben pallérozódó ifjoncnak 36 perc jutott a pályán, s letette a névjegyét, hiszen kilenc perc elteltével bevette a hazaiak kapuját, hét méterről lőtte a labdát a hálóba.

Ez volt a támadó egyetlen próbálkozása, így elmondható, hogy százszázalékos hatékonysággal élt a lehetőségeivel. A mezőnyben azonban nem vállalt sokat, csupán hat párharcot vívott meg, amelyből egyet nyert meg, négy passzából három volt pontos, három fejpárbajból egyet sem nyert, ellenben eladott egy labdát, kétszer szabálytalankodott és egyszer őt nem tudták megállítani tiszta eszközzel.

A Nemzeti Sport hatos osztályzattal díjazta a teljesítményét, amellyel a jobbak közé tartozott, az Instat pedig 226-os indexre értékelte, ami a 9. legjobb magyar teljesítményt jelentette.

A 19 éves Kerkez Milosnak a harmadik válogatott-meccse volt a luxemburgi, Németh Andráshoz hasonlóan 36 eprcet játszott, ám ő Nagy Zsolt helyén balhátvédként. A második magyar gólban tevékeny részes volt, ő varázsolta bal oldali beadást követően Németh András lábára a labdát, gólpasszt jegyzett. A statisztikai mutatói is meggyőzőek voltak: 25 passzának 84 százaléka volt pontos, egy kulcspasszt adott, három beadásából egy talált társat, hat párharcának felét nyerte meg, egy sikeres csele, egy labdaszerzése, illetve három labdavesztése volt.

A Nemzeti Sport az AZ Alkmaar tehetségének teljesítményét 6-os osztályzattal illette, míg az InStat-indexe 257 lett, aminél a mezőnyben csak négyen kaptak magasabbat.

A DVSC neveltje, Baráth Péter a találkozó 79. percében váltotta Nagy Ádámot, akinek szerepkörét betöltve védekezőbb felfogású középpályást játszott a neki jutott 16 percben. Ez idő alatt öt passzából kettő talált társat, két párharcából egyet nyert meg, két-két labdaszerzése, illetve vesztése volt, továbbá egy sikeres szerelést könyvelhetett el. A Nemzeti Sport nem értékelte osztályzattal a teljesítményét, az InStat ugyanakkor 186-os indexet társított a nevéhez.

A bokasérülése miatt a válogatottól elkszönő Németh András biztosan nem lép pályára vasárnap Görögország ellen, a többiek azonban lehetőséget kaphatnak a Puskás Arénában is.