UtánpótlásSport
2024. június 14.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-11-19 13:20

Madaras Norbert a Magyar Vízilabda-szövetség új elnöke

A szombat délelőtti rendkívüli közgyűlésen Madaras Norbertet választották meg egyhangúlag a Magyar Vízilabda-szövetség elnökének.

A Magyar Vízilabda Szövetség közgyűlésén egyhangú szavazással választották meg elnöknek Madaras Norbertet. A közgyűlést azért kellett összehívni, mert a szövetséget eddig irányító Vári Attila október 14-én bejelentette, lemond a tisztségéről. 

A kétszeres olimpiai és világbajnok megköszönte a küldöttek támogatását, és kijelentette, az MVLSZ a jövőben minden korábbinál hatékonyabban kívánja szolgálni a klubokat, illetve minden feltételt biztosítani fog a felnőtt és korosztályos válogatottak eredményességéhez – olvasható a sportági szövetség hivatalos honlapjának beszámolójában. 

„Azt nem ígérhetem, hogy a szövetség gólokat lő a jövőben, de gólpasszokat azért igyekszünk majd adni – mondta rövid programbeszédében Madaras Norbert az MVLSZ rendkívüli közgyűlésén szombaton, a Duna Arénában. – Egyértelmű, hogy

a válogatottak eredményessége, az utóbbi időben újra kimagasló színvonalon teljesítő utánpótlás támogatása a prioritás,

ugyanakkor pontosan tudjuk, hogy kizárólag akkor maradhatunk a világ legjobbjai között, ha a klubok is megkapnak minden olyan segítséget, ami a sikeres működésükhöz nélkülözhetetlen."

Az új sportvezető három pontban foglalta össze, miért vállalta el az elnöki pozíciót.

„Egyrészt a sportágban éltem le az életem, azaz a közeg teljes mértékben ismerős. Másrészt úgy gondolom, játékosként is több helyen megfordultam, több vízilabda-kultúrát is megismertem, öt éve klubvezetőként, három éve pedig elnökségi tagként, majd alelnökként tevékenykedve kellő vezetési tapasztalatot szereztem, továbbá ismerem a sportág struktúráját, és persze szembesülök a különböző problémákkal is, azaz pontosan látom, hol van szükség változtatásra, javításra, mi az, ami jól működik. Harmadrészt egy olyan nagy klubban dolgozhattam, mint a Ferencváros, ahol láttam, megtapasztalhattam, miként működik egy nagy szervezet, huszonegy szakosztállyal, mindez pedig felkészített egy olyan intézmény irányítására, mint a Magyar Vízilabda Szövetség. Az pedig, hogy több más klubhoz is van kötődésem, úgy gondolom, még inkább segít abban, hogy együtt gondolkozva, együtt dolgozva alakítsuk a sportág szempontjából legjobb, leghatékonyabb stratégiákat. Csapatjátékosok voltunk és hitem szerint vagyunk is mindannyian, közösen, egymásért dolgozva biztosan elérjük a céljainkat."

 

 

(Kiemelt kép: Madaras Norbert. Forrás: Kovács Anikó/MVLSZ)