UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2022-11-19 20:46

Molnár Dóra és Ábrahám Lilla Minna is aranyérmet szerzett a kaposvári rövid pályás országos bajnokság szombati napján

Két tizenhat éves úszó, Molnár Dóra és Ábrahám Lilla Minna is aranyérmet szerzett a kaposvári rövid pályás országos bajnokság szombati napján, előbbi 200 méter háton, utóbbi pedig a 4x200 méter női gyorsváltó legfiatalabb tagjaként lett első.

Kijött a lépés a kaposvári Csík Ferenc-uszodában a tizenhat éves Molnár Dórának. A nyári junior világversenyek hőse, a felnőtt Eb-n is érmet szerző úszó 200 méter háton diadalmaskodott. 

„Mindenképp meg akartam nyerni ezt a számot, és nem lemaradni kicsivel, mint tavaly (Szabó-Feltóthy) Eszter mögött – nagyon örülök, hogy sikerült. Igaz, ez az utolsó nap, azaz érzem, hogy fáradok, viszont azt is, hogy fokozatosan lendültem formába, azaz nem véletlen, hogy ez a szám sikerült a legjobban. Elégedett vagyok az egész évemmel, különösen a nyári munkával és eredményekkel, remélem, jövőre sikerül ugyanígy folytatni."

– idézi a musz.hu Molnár Dórát, a Budafóka XXII. SE 2006-os születésű úszóját, aki 02:06.10-es eredménnyel ért célba.

A korosztályi besorolás alapján ifjúsági versenyző Ábráham Lilla Minna is, ám az UTE versenyzője a 4x200 méter női gyorsváltó legfiatalabb tagjaként aranyérmes lett. Ugyanebben a számban a 2006-os születésű Pajor Eszter (Vasas SC) ezüst-, a 2007-es Elekes Petra (BVSC-Zugló) pedig bronzéremnek örülhetett. A férfiaknál is szerzett érmet utánpótláskorú a 4x200 méter gyorsváltóban, Tóth Benedek a Kőbánya SC úszójaként állhatott a dobogó második fokára. 

(Kiemelt kép: Molnár Dóra Fotó: MÚSZ)