UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 9.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-11-22 21:02

Gémes Levente már biztosan érmes az ifi vb-n

Az ifjúsági világbajnokság negyeddöntőjében Gémes Levente (71 kg) az elbukott első menet után fordított, a harmadikban pedig kiütötte norvég ellenfelét, ezzel pedig már biztosan érmes a spanyolországi viadalon.

Az utolsó magyar versenyzőnek szoríthattunk kedden az ifjúsági ökölvívó-világbajnokság esti programjában. A 71 kilogrammosok között Gémes Levente lépett a ringbe, hogy összemérje a tudását a norvég Arsaevvel.

A napi program utolsó meccsén az első menetet a norvég bokszoló nyerte, míg a másodikat a szegedi versenyző hozta el; szoros küzdelmet figyelhettünk, izgalmas utolsó három percre volt kilátás.

Gémes azonban úgy gondolta, gyorsan pontot tesz a kérdőjelek helyére, és 45 másodperc után kiütötte az ellenfelét.

A szép találat után a norvég lábai megrogytak, a bíró pedig véget vetett az összecsapásnak. A magyar fiatal a sikerével bejutott a legjobb négy közé, ami azt jelenti, hogy már biztosan vb-érmes. Az elődöntőben a görög Karaitis lesz az ellenfele.

(A kiemelt kép forrása: MÖSZ)