UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-11-22 13:52

Így teljesített Kerkez Milos a magyar felnőttválogatott Görögország elleni meccsén

Az InStat adatelemzőrendszer segítségével megnéztük, milyen számokat produkált az utánpótláskorú Kerkez Milos a Görögország elleni előkészületi mérkőzésen.

Mint ismert, a magyar válogatott vasárnap este 2–1-re legyőzte hazai pályán Görögországot előkészületi mérkőzésen. Portálunk az InStat adatelemzőrendszer segítségét igénybe véve megnézte, milyen teljesítményt nyújtott Kerkez Milos, a találkozó egyetlen utánpótláskorú magyar játékosa.

A 19 éves futballista jó formában csatlakozott a válogatotthoz, a Luxemburg elleni csütörtöki mérkőzésen (2–2) gólpasszt adott az összecsapáson kisebb bokasérülést szenvedő Németh Andrásnak, aki debütáló meccsén góllal tette le a névjegyét. A holland AZ Alkmaar tehetsége kezdett a görögök ellen, eredeti posztján, bal oldali szárnyvédőként futballozott. Marco Rossi szövetségi kapitány 53 perc játéklehetőséget biztosított neki a negyedik felnőttválogatott-mérkőzésén. Ez idő alatt 28 passza volt, amelyből 22 volt pontos (79%), négy támadópárharcából hármat nyert meg, négy védekezőpárharcát azonban kivétel nélkül elvesztette. Négy labdaszerzésére öt labdavesztés jutott, ebből egy a saját térfelén történt, továbbá három szerelési kísérletéből kettő volt sikeres.

A Nemzeti Sporttól hatos osztályzatot kapott, amellyel a jobbak közé tartozott, az Instat pedig 245-ös indexre értékelte, ami a 7. legjobb magyar teljesítményt jelentette.

(A kiemelt kép forrása: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)