UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2022-11-22 18:12

Túlteljesítették a várakozásokat a fiatal short trackesek Lengyelországban

Az ISU Junior Challenge Series első fordulójának Lengyelország adott otthont, ahol kiválóan szerepelt a magyar junior rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott; a fiatalokról edzőjük, Lakatos Tamás is elismeréssel nyilatkozott.

Nyolc aranyérmet nyertek a magyar junior rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott tagjai a lengyelországi Bialystokban megrendezett ISU Junior Challenge Series első fordulójában, emellett

egyéni és országos csúcsoknak is örülhettek.

A fiatalok teljesítményével kapcsolatban edzőjük, Lakatos Tamás is csak elismeréssel tudott nyilatkozni a hazai szövetség honlapjának.

„Nehéz bármit is mondani a versenyről ilyen szereplés után: kellemes helyzetbe hoztak minket a fiatalok, hiszen

jó eredményekben bíztunk, de ez a szereplés még azon is túlment!

Elsősorban azon versenyzőink értek el meglepetés eredményeket, akikben láttuk, hogy bennük van és képesek rá, de mégsem számítottunk rá. Azt mondják, egy csapat nagyságát azt mutatja, hogy milyen hosszú a kispad. Nos, nálunk ugyan nem a kispadon ültek ezek a fiatalok, de kétségkívül ügyesen felvették a fonalat. Nagyon nehéz kiemelni bárkit is, hiszen mindenki rendkívül jól ment. Mégis, ha valakit ki kellene emelnem, akkor a három váltónk lenne az, illetve Schönborn Melinda, aki két távon is az első helyen végzett, valamint Czank-Varga Benjamin, aki nagyon stabilan versenyzett ötszáz méteren, valamennyi futam során. Tényleg nehéz szavakba önteni az egész hétvégét: egyéni csúcsok, országos csúcs… Egyszerűen minden összeállt” – mondta a szakember. 

A magyarok teljes eredménysora ITT érhető el.

(A kiemelt kép forrása: MOKSZ)