UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 9.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-11-23 22:08

Gémes Levente döntőbe jutott az ifjúsági vb-n

Gémes Levente pontozással verte görög riválisát az ifjúsági ökölvívó-világbajnokság elődöntőjében, így készülhet a fináléra a spanyolországi eseményen.

A 71 kilogrammosok kategóriájában szereplő Gémes Levente először ukrán ellenfelet győzött le a spanyolországi ifjúsági világbajnokságon, a nyolcaddöntőben pedig a horvát Buzikot múlta felül. A legjobb nyolc között kiélezett meccset vívott a norvég Arsaevvel, s a harmadik menetében kiütötte a riválisát, így a négy közé jutott, egyúttal biztos érmessé vált.

A 17 éves szegedi versenyző az elődöntőben a görög Karaitisszel nézett farkasszemet: az első menetben az öt pontozó bíró közül három a riválist látta jobbnak, hajszálon múlott a magyar vezetés. Gémes ezután még magasabb fokozatba kapcsolt, és behúzta a második szakaszt, így óriási izgalmakra volt kilátás az utolsó három percben. A magyar bokszoló a hajrában is aktívabb maradt, kiadta a maximumot magából, ami győzelmet ért:

4:1 arányban látták jobbnak, így jöhetett az ünneplés.

Gémes a fináléban az üzbég Erkinboevvel csap össze; a döntőket pénteken és szombaton rendezik.