UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2022-11-23 20:45

Ócsai Máté és Volentics Anna ezüstérmes vegyes párosban a felnőtt ob-n

Az ifjúsági korú Ócsai Máté (19) és Volentics Anna (17) vegyes párosa a döntőig menetelt az Ormai-csarnokban zajló felnőtt asztalitenisz országos bajnokságon. Volentics – Laskai Írisz (19) oldalán – bronzérmes lett női párosban.

Kedden és szerdán a Marczibányi téri Ormai László asztalitenisz-csarnokban rendezték a felnőtt országos női egyes és páros, illetve a vegyes páros küzdelmeit. A „nagyok" mezőnyében számos utánpótláskorú játékos is elindult, és többen közülük a végjátékban is érdekeltek voltak.

A vegyes párosok szerdai viadalán a 19 éves Ócsai Máté (Mosonmagyaróvár) és a 17 éves Volentics Anna (Dunakeszi) két-két győzelemmel és vereséggel csoportmásodikként abszolválta az első fázist, és jutott be a legjobb négy közé. A döntőbe jutásért 3:0-ra verték a Szántosi Dávid (16 éves; Szarvas), Balogh Ágnes Kira (18; Békés) párost. Az ifjúsági korú fiatalok a fináléban hasonló arányban kikaptak a Kishegyi Ákos, Bálint Bernadett duótól, ezzel a második helyen végeztek. A szintén utánpótláskorú Szántosi és Balogh párosa bronzérmet nyert.

Az ob keddi játéknapján Volentics női párosban is dobogóra állhatott, miután Laskai Írisszel (19 éves; Nyíregyháza) párban a kettősük előbb a második helyen végzett csoportjában, majd a negyeddöntőben 3:1-re legyőzte Molnár Kendrát és Szvitacs Alexát. A döntőbe kerülésért 3:0-ra kikaptak a Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédes egységtől, így bronzérmesként zártak.

(Kiemelt képünkön: Volentics Anna / Forrás: MOATSZ)