UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-11-24 14:11

Két korosztályos válogatottunkra is Olimpiai Reménységek Versenye vár

A serdülő fiú- és az ifjúsági leányválogatottra fontos erőfelmérő vár decemberben: a fiatalok a lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyén mutathatják meg magukat.

A magyar korosztályos kézilabda-válogatottak egy része már befejezte a szereplést 2022-re, amelynek a végéhez közeledve kijelenthető, hogy ismét sikeres évet zárnak a fiatalok. A férfiszakágban a juniorválogatott az ötödik helyen zárta a portugáliai U20-as Európa-bajnokságot, míg az ifjúsági fiúk a montenegrói korosztályos viadalon mutatták meg a tudásukat, ami a végül a negyedik pozíciót eredményezte. Előbbiek november közepén zárták az esztendőt két Egyiptom elleni felkészülési meccsel (és győzelemmel), utóbbiak viszont december második felében még találkoznak egyszer, Balatonbogláron két edzőmérkőzés vár rájuk, várhatóan a horvát fiatalokkal szemben.

A női szakág esetében a juniorok (még ifiként) vb-bronzot szereztek az északmacedón vb-n, míg a jelenlegi ifjúságiak serdülőként nyerték meg az EYOF-ot. Az idősebbek október végén találkoztak idén utoljára.

Két nemzeti utánpótláscsapatra viszont még torna is vár decemberben:

az imént említett ifjúsági leányválogatott 16-18. között a lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyén gyűjthet be újabb kupát. A tavaly először összeálló serdülő fiúválogatottra szintén ORV vár: a Szabó Levente irányította fiatalok a december 9-től 11-ig tartó eseményen a házigazda lengyelek mellett a csehekkel és a szlovákokkal mérhetik össze a tudásukat az első komolyabb megméretésükön.

(A kiemelt képen: az ifjúsági leányválogatott tagjai a nyáron még EYOF-aranyat ünnepelhettek / Fotó: Magyarock/Szalmás Péter)