UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2022-11-25 12:41

Kiss Gergely ezüstérmet szerzett az U23-as világbajnokságon

A 21 éves Kiss Gergely remek versenyzéssel a 2. helyet szerezte meg pénteken az abu-dzabi U23-as triatlon-világbajnokságon, míg a korosztály női mezőnyében a 19 esztendős Kropkó Márta érte el a legjobb magyar eredményt, aki 11. lett.

Kései idényzáró várt a triatlonosokra november végén az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, amely a házigazdája a 24-26-ig zajló világbajnokságnak. A mezőnyben az elit felnőtt versenyzők, az amatőrök és a paraszakág képviselői mellett az U23-as korosztály legjobbjai is megmérethetik magukat; utóbbiak futamait magyar idő szerint péntek hajnalban és reggel rendezték.

A magyar küldöttség az utánpótlás férfi és női mezőnyében is képviseltette magát,

a legnagyobb sikert pedig az előbbiben érte el, a tiszaújvárosi Kiss Gergelynek köszönhetően.

A 21 éves sportoló az úszóblokkot a legjobbak között teljesítette a 62 fős mezőnyben, amelynek első harmada sokáig együtt tudott maradni. A kerékpáros szakaszon Dobi Gergő is megmutatta a tudását, aki rövid ideig a vezető szerepét is átvette. A futásra fordulva is népes boly haladt elől, ám ekkor már kezdődtek a leszakadások – szerencsére nem Kiss esetében, aki remekül szerepelt az utolsó megméretésen. A győztes Connor Bentley-vel azonos időt futott, és a brit mögött kilenc másodperccel másodikként ért a célba. Dobi a 18., Dévay Zsombor pedig két biciklis esés után a 24. helyen fejezte be a vb-t.

Kiss Gergely a dobogón Forrás: Magyar Triatlon Szövetség

A női mezőnyben a magyarok közül a verseny legfiatalabbjai közé tartozó, mindössze 19 éves Kropkó Márta zárt a legelőkelőbb helyen: az úszást holtversenyben a harmadik helyen fejezte be, a kerékpározás során viszont már komolyabb hátrányt szedett össze, a futás végén pedig a szétszakadt mezőnyben a 11-ik helyen ért célba. A kategória másik magyar indulója, Peszleg Dominika a 32. pozícióban fejezte be a versenyt.

(Kiemelt kép: Kiss Gergely (balra) ezüstérmet szerzett az abu-dzabi U23-as vb-n / Forrás: Magyar Triatlon Szövetség)