UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-11-26 20:29

Gémes Levente ezüstérmet szerzett a spanyolországi ifjúsági világbajnokságon

Az ötödik meccsén, a döntőben állították meg Gémes Leventét a spanyolországi ifjúsági ökölvívó-világbajnokságon: a szegedi fiatal üzbég ellenfelétől egyhangú pontozással kapott ki, így ezüstérmet szerzett.

Ötödik mérkőzésére készülhetett a spanyolországi ifjúsági ökölvívó-világbajnokságon a korosztályban első éves versenyző, a 71 kilós Gémes Levente, aki sorrendben ukrán, horvát, norvég és görög ellenfelet győzött le a döntőig vezető úton. 

Az már korábban eldőlt, hogy az esemény egyetlen magyar érmét szerzi a szegedi bokszoló, szombat estére pedig más kérdés nem maradt, csak a medál színe. Gémes az Ázsia-bajnokságot megnyerő Fazliddin Erkinbojevvel csapott össze a fináléban: az üzbég fiatal az első és a második menetet is megnyerte a bíróknál, így komoly fordulatra volt szükség, hogy a magyar versenyző kezét emeljék a magasba. A harmadik menetben – ahogy az egész mérkőzésen – tisztességgel küzdött a 17 esztendős Gémes; számos tiszta találatával méltó ellenfele volt Erkinbojevnek. Fordítani azonban nem tudott, egyhangú pontozással kapott ki, így ezüstéremmel térhet haza La Nuciából. 

A második hely remek eredmény, hiszen

2018 óta nem volt magyar döntős az ifjúsági ökölvívó-világbajnokságokon.

(Kiemelt kép forrása: MÖSZ)