UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-11-28 14:34

Már csak két csapat hibátlan az U19-es első osztályú leánybajnokságban

A múlt hét elején az U19-es első osztályú leány kézilabdabajnokság Keleti és Nyugati csoportjában összesen négy csapat állt százszázalékos mérleggel, az elmúlt fordulóban azonban ez a szám megfeleződött.

Túl vannak a csapatok az U19-es első osztályú leány kézilabdabajnokság alapszakaszának harmadán, a hibátlan mérleggel álló együttesek száma pedig a felére csökkent az elmúlt héten, két rangadónak köszönhetően.

A Keleti csoportban a DVSC-Schaeffler és a Ferencváros is remekül kezdte a szezont, nyolcból nyolc sikerrel állva várták a kilencedik fordulót. A fővárosiakra nem várt könnyű feladat, az őket harmadik helyen követő Kisvárdához látogattak; az összecsapás izgalmasan alakult, kiélezett végjátékot hozott. A hazaiak nyolc másodperccel a meccs vége előtt tudtak egyenlíteni, majd az utolsó pillanatokban még az FTC-s Szabó Aida dobhatott kapura, ám nem tudta megszerezni a 11. gólját, maradt a 27–27. A DVSC pár nappal később kihasználta a fővárosiak botlását, simán nyert otthon a BVSC-Zugló ellen, így

lépéselőnybe került a versenyfutásban.

Nyugaton a legutóbbi játéknapig egyaránt százszázalékos mérleggel álló Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Dunaújvárosi KKA nézett farkasszemet. A mérkőzés a vártnál jóval simábban alakult: az otthon játszó balatonbogláriak fél perc után hátrányba kerültek, onnan viszont nem volt megállás, hamar komoly előnyt építettek fel, ami a félidőre már kilencgólos volt. A NEKA a szünet után sem lassított, végül – elsősorban a remek védekezésének köszönhető – 35–16-os sikerével

megtartotta a hibátlan mérlegét, és továbbra is vezeti a Nyugati csoport tabelláját.

(Kiemelt kép: a NEKA U19-es leánycsapata továbbra is magabiztosan vezeti az első osztály Nyugati csoportját / Fotó: Tompos Gábor/Lotus Seven)