UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2022-12-04 18:53

Több magyar érem is született a műkorcsolyázók Mikulás-kupáján

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban a műkorcsolyázók egyik legnagyobb európai utánpótlásversenyét, a Mikulás-kupát, amelyen több magyar fiatal is dobogóra állhatott.

Tizenhatodik alkalommal rendezte meg a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség a műkorcsolyázók Mikulás-kupáját: európai viszonylatban az egyik legnagyobb és legrangosabb sportszakági versenyen több mint 400, nagyrészt utánpótláskorú induló mérte össze a tudását, míg a magyar különítményt 112 sportoló alkotta.

A hazai fiatalok közül többen is dobogóra állhattak, a legnagyobb sikert pedig a juniorkorú lányok kategóriájában versenyző Dzsumanyijazova Polina érte el, aki a szezonban az eddigi legmagasabb pontszámát kapta (174.61), ezzel pedig a népes, 46 fős mezőny legjobbja lett.

Rajta kívül többen is dobogóra állhattak a magyarok közül: az intermediate novice korosztály (15 év alattiak) fiúkategóriájában Kind Igor négy indulóból a második lett, a lányok között Zhang Boglárka szerzett ezüstérmet. A korosztály jégtáncosai között a második (Szilágyi Villő, Jarács István) és a harmadik helyen (Temesvári Zsófia, Selényi János) is magyar versenyzők végeztek. 

A basic novice korosztályban (13 év alattiak) a három fiú közül ezüstérmes lett Kovács Deli, míg a lányok között Belenikina Mariia diadalmaskodott. A jégtáncosok között is született magyar érem: Zerinváry-Simon Léna és Kong Weize szerezte meg a második helyet.

Részletes eredmények ITT érhetők el.

A kiemelt képen: Dzsumanyijazova Polina (középen) a Mikulás-kupa díjátadóján / Forrás: MOKSZ