UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-12-07 15:00

Az egyedülálló Kézi-könyvből az utánpótlás sem maradhatott ki

Megjelent a Kézi-könyv, ami a magyar kézilabda közel százéves történetét dolgozza fel; az alkotásból természetesen a hazai utánpótlássikerek sem maradhattak ki.

Megjelent a Kézi-könyv, amely 580 oldalon át kalauzolja el az olvasót a magyar kézilabdázás történetének kezdetétől a napjainkig. A közel 100 évet feldolgozó kiadvány  hosszú és súlyos (közel 3 kilogramm!) darab, ami nem csoda, hiszen a sportág hazai sikereit, történéseit szinte lehetetlen feladat egy kiadványba sűríteni. Erre tett kísérletet a két szerző, Ballai Attila és Liszkay Gábor, akik a könyv szerdai bemutatóján hangsúlyozták, még hosszabb is lehetett volna a végeredmény, ettől függetlenül kijelenthető: egyedülálló alkotás született a magyar kézilabda témájú sportkönyvek tekintetében.

„Nem lehetett a témát terjedelmi korlátok közé szorítani – így Ballai. – Az eredetileg tervezett háromszáz oldalhoz képest majdnem kétszer akkora lett a végeredmény.

Bízom benne, hogy a magyar kézilabda elmúlt közel száz évéhez méltó kiadvány született.”

„Remek történetek, és nem utolsó sorban csodálatos eredmények találhatók a könyvben, így bízom benne, hogy mindenki örömöt lel majd az olvasásában” – mondta Novák András, az MKSZ operatív igazgatója.

 Liszkay Gábor kiemelte, hogy – bár szerzőként Ballaival ők ketten vannak feltüntetve – az MKSZ kiadásában megjelenő, a Magyar Sportújságírók Szövetsége Nagy Béla-programjának támogatásával megjelent könyv csapatmunka eredménye, és hálás mindenkinek, aki segített az elkészítésében.

Ballai Attila (balra) és Liszkay Gábor, a könyv szerzői Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

A kötetből természetesen a hazai utánótlássikerek sem hiányozhatnak, például több oldalon át olvashatunk a 2017 óta elképesztő sikersorozatot produkáló női korosztályos válogatottakról.

A könyv csütörtöktől a Magyar Kézilabda Szövetség shopjában (Budapest VIII., Könyves Kálmán krt. 76.) kapható, és megrendelhető a handballshop.hu oldalon.

(A kiemelt képet készítette: Kovács Anikó/MKSZ)