UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-12-08 15:55

Száműzte Németh Andrást a Genk az első keretéből

A nemrégiben a felnőtt labdarúgó-válogatottban góllal debütáló 20 éves csatárt, Németh Andrást kitette az első keretéből a belga Genk csapata; a fiatal megerősítette a hírt.

Két ígéretes fiatal, köztük a magyar felnőtt labdarúgó-válogatottban nemrég góllal debütáló Németh András (20) azonnali hatállyal a Genk U23-as keretéhez kerül, nem látogathatja az első csapat edzéseit. A száműzetés oka, hogy nem tudtak velük megegyezni fél év múlva lejáró szerződésük meghosszabbításáról. Ezt a klubvezetőség részéről Dimitri de Condé meg is erősítette – írja az NSO.

„Mindkét játékos szerződés lejár az idény végén, és ez nem ideális helyzet. Szerettünk volna egyértelmű választ kapni tőlük, még a téli felkészülés megkezdése előtt, hogy szeretnének-e hosszú távon is velünk dolgozni, azon kereteken belül, amiket biztosítani tudunk, mert sportszakmai és anyagi szempontból is megvannak azok a korlátaink, amikből nem engedhetünk. Nem veszélyeztethetjük a klub jövőjét. Az ajtó mindkét játékos előtt nyitva áll, reméljük, hogy győz a józan ész, és sikerül megegyezni velük, de amíg más döntés nem születik, a Jong Genknél bizonyíthatnak" – mondta a sportvezető. 

Németh András a Nemzeti Sport érdeklődésére megerősítette, hogy a tartalékcsapattal kell tréningeznie. Bővebben nem kívánta kommentálni a hírt, annyit tett hozzá, bízik benne, a másodosztályban szereplő Genk II pénteki bajnoki meccsén pályára léphet.

(A kiemelt kép forrása: Kovács Tamás/MTI)