UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Karate

2022-12-14 14:46

Négy magyar érem született a jesolói ifjúsági világkupán

Egy ezüst- és három bronzérmet nyertek a magyar fiatalok az olaszországi Jesolóban rendezett utánpótlás-világkupán; a csapat legjobb eredményét Tóth Zsombor (52 kg) érte el a kadétok között.

A hatalmas mezőnyben szerepeltek a magyar karatésok az olaszországi Jesolóban megrendezett utánpótlás-világkupán, és nem eredménytelenül: a fiatalok összesen négy érmet szereztek – számol be a hazai szövetség honlapja.

A küldöttség legjobb eredményét Tóth Zsombor érte el, aki a kadét korosztály (14-15 évesek) 52 kg-os súlycsoportjában öt győzelemmel jutott be a döntőbe, amelyben végül olasz ellenféltől kapott ki.

A junior (16-17 évesek) lányok +59 kg-os súlycsoportjában az októberi törökországi világbajnokságon ezüstérmes Loyal Lili ezúttal is felállhatott a dobogóra: az olaszországi versenyen 103 fős mezőnyben szerzett bronzérmet. Hozzá hasonlóan harmadik lett az U14-esek 83 fős mezőnyében a 45 kilós Péter Csiki Csanád, illetve a kadét Fodor Amira, aki az egyéni formagyakorlatának köszönhetően állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

(Kiemelt kép: Tóth Zsombor (balra) Vass Hunor edzővel / Forrás: karate.hu)