UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-12-14 16:43

Tanulni jött, de a tudását is megmutatja Magyarországon a kínai U19-es leányválogatott

Az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja a kínai U19-es leány kézilabda-válogatottat látogatta meg, amely kilenc hónapot tölt el Székesfehérváron, a tanulás mellett pedig a tudását is megmutatja, hiszen hibátlan mérleggel vezeti a hazai U19-es másodosztályú bajnokság Nyugati csoportját.

Nem mindennapi kezdeményezés résztvevője a szeptemberben Magyarországra érkező kínai U19-es leány kézilabda-válogatott, amely a két ország sportági szövetségének együttműködésével kilenc hónapon át hazánkban, Székesfehérváron tartózkodik, az edzések mellett pedig magyar csapatok ellen hétről hétre tétmérkőzéseken is szerepel.

A „látogatás” létrejöttében kulcsszerepet játszott az MKSZ nemzetközi bizottságának elnöke, Kynsburg Zoltán, aki a program hátteréről is nyilatkozott az M4 Sporton látható Jövünk! magazinnak, mellette pedig a korábban játékosként rendkívül sikeres, jelenleg a kínai csapatot vezetőedzőként irányító Suzana Lazovic, és az együttes egyik leggólerősebb kézise, Zhang Gui-Si is kamera elé állt.

(Kiemelt kép: a kínai U19-es leány kézilabda-válogatott / Fotó: Máj Tamás)