UtánpótlásSport
2024. május 10.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-12-18 19:54

A serdülő fiú- után az ifjúsági leányválogatott is megnyerte az ORV-t

A magyar ifjúsági leány kézilabda-válogatott két győzelemmel és egy vereséggel zárta a lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyét, amivel – jobb gólkülönbségének köszönhetően – megszerezte az aranyérmet.

Egy héttel korábban a magyar serdülő fiú kézilabda-válogatott százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg az első hivatalos nemzetközi tornáját, az Olimpiai Reménységek Versenyét, az elmúlt három napban pedig az ifjúsági leánycsapaton volt a sor, hogy – ugyanúgy Lengyelországban – ORV-n bizonyítson. A korosztály a nyáron még serdülőként EYOF-aranyérmet szerzett, az akkori keretből viszont csak kevesen maradtak az év végi viadalra, számos új játékost próbált ki a stáb. A válogatottal nem a szövetségi edző, Bohus Beáta, hanem a NEKA U19-es leánycsapatának vezetőedzője, dr. Woth Péter utazott el Lengyelországba. 

A fiatalok magabiztos sikerrel kezdtek, a félidőben már nyolc góllal vezettek a csehek ellen, amiből hetet meg is tartottak az utolsó dudaszóig; az irányító Kiss Diána és a jobbszélső Varga Dalma volt a legaktívabb a gólszerzést tekintve, előbbi 9, utóbbi 6 találatttal vette ki a részét a sikerből. A folytatás hasonlóan remekül sikerült: Szlovákia korosztályos legjobbjai következtek a lányoknak, és ők sem tudták megfékezni a magyar támadógépezetet. A szünetre hatgólos előnnyel vonulhattak a kéziseink, amire az első összecsapással ellentétben még több lapáttal rá tudtak tenni. Végül tizenegy lett közte, mások mellett az ismét villogó Kissnek köszönhetően, aki ekkor hét találattal lett a meccs legeredményesebbje. A házigazdák ellen az utolsó napon gólszegényebb találkozó kerekedett, összesen 33 gól esett, amiből a lengyelek szereztek eggyel többet. A vereség ellenére viszont – jobb gólkülönbségének köszönhetően – mégis aranyérmeket vehettek át a lányok, akik az EYOF után újabb nemzetközi tornagyőzelmet zsebeltek be. 

A magyar ifjúsági leány kézilabda-válogatott kerete a lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyén (december 16-18.)

Kapusok: Hargitai Norma, Hornyák Anna, Grebenár Réka
Mezőnyjátékosok: Varga Dalma, Vadkerti Luca, Kiss Diána, Bali Boróka, Szeibert Anna, Balogh Veronika, Himer Laura, Fazekas Virág, Seres Liza, Vajda Luca, Baranyi Dorottya, Kapu Zsófi, Sipos Angéla, Rédecsi Polett, Szár Evelin

A magyar csapat meccsei:

12.16.: Magyarország–Csehország 29–22
12.17.: Magyarország–Szlovákia 31–20
12.18.: Lengyelország–Magyarország 17–16

(Kiemelt kép: a magyar ifjúsági leány kézilabda-válogatott a lengyelországi ORV-n / Forrás: Handball Polska)