UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-12-19 20:08

Harmadik lett a a rödovrei tornán a magyar U18-as jégkorong-válogatott

Egy győzelemmel és két vereséggel zárt a dániai tornán a magyar U18-as válogatott, amely Svasznek Bence szövetségi edző szerint összességében helytállt.

Egy győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyen zárta a dániai Rödovrében rendezett tornát a magyar U18-as válogatott – számolt be a Magyar Jégkorong Szövetség hivatalos honlapján. A korosztályos magyar csapat Norvégia ellen 4–2-es vereséget szenvedett, DÁniát 7–1-re legyőzte, majd Szlovákiával szemben maradt alul 7–3-ra.

Svasznek Bence szövetségi edző részletes értékelést adott a szövetség hivatalos honlapjának:

A héttel kapcsolatban vegyesek az érzéseim. Erős ellenfelekkel játszhattunk jó színvonalú meccseket, többségében helytálltunk, és azt kaptuk, amit szerettünk volna. Ugyanakkor az itthoni edzések nem azon a színvonalon zajlottak, amit szerettünk volna. Pontatlanok voltak a játékosok, nem összpontosítottak, nem volt megfelelő a tempó. Langyos volt az első két nap, de aztán a meccsek jól sikerültek. Ebben biztos benne van a fáradtság is, és az, hogy a hétköznapi szokások nem olyan jók, mint amit szeretnénk. A válogatottnál az elvárások magasabbak, az kell, hogy automatikus legyen a nagy sebesség és az összpontosítás.

A sportági szövetség beszámolója szerint az U18-asoknak nem sok idejük lesz pihenni, a válogatott ugyanis december 24-én Kanadába utazik, Calgaryban a Mac’s tornán szerepel.

Ez az egyik legerősebb korosztályos torna Észak-Amerikában, AAA-s, vagyis a legmagasabb szintű amerikai és kanadai csapatokkal, csak olyanok nevezhetnek, akik valóban elég jók. Mi leszünk az egyetlen nemzetközi együttes. Négy meccsünk garantált, hasonló erősségű riválisok várhatóak, mint most Dániában. Nagy különbség azonban, hogy kisebb pályán játszaunk majd, észak-amerikai stílusban, tehát sokkal fizikálisabb a játék, több lövés várható, nagyobb forgalommal a kapu előtt. A felkészülést is jól szolgálja és életre szóló élmény lehet a játékosoknak.

– zárta értékelőjét Svasznek Bence.

Az U18-as jégkorong-válogatott eredményei:
Magyarország–Norvégia 2–4
Magyarország–Dánia 7–1
Magyarország–Szlovákia 3–7
Az U18-as jégkorong-válogatott játékoskerete:
Kapusok: Csala Patrik (Köln, német), Kiss Dániel (BJA)
Hátvédek: Franyó Krisztián (UTE JA), Hajas Bálint (IFK Flemmingsberg, svéd), Horváth Alex (Dresden, német), Haranghy Bence (Vasas), Jurkovics Bence (BJA), Nádasi Levente (Sollentuna, svéd), Prókai Mátyás (FEHA19), Rósa Levente (Vasas)
Csatárok: Barna Olivér (Dresden, német), Hiezl Balázs (Düsseldord, német), Keresztes Zsombor (BJA), Laskawy Ferenc (UTE JA), Löbenwein Bálint (BJA), Németh Zalán (FEHA19), Pásztor József (DVTK JJSA), Ravasz Csanád (BJA), Szabó Rácz Maxim (UTE JA), Szemmelroth Gergő (Technika Brno, cseh), Tóth Péter (DVTK JJSA), Zimányi Dániel (Tuto, finn)

 

(Kiemelt kép: az U18-as jégkorong-válogatott. Forrás: MJSZ)