UtánpótlásSport
2024. május 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-12-20 08:49

Fontos felmérőt nyert meg az Eb-re készülő ifi leányválogatott

Az ifjúsági leány kézilabda-válogatottat az Olimpiai Reménységek Versenyén irányító dr. Woth Péter értékelte a fiatalok teljesítményét a lengyelországi tornagyőzelem után.

A magyar ifjúsági leány kézilabda-válogatott 2022-ben az utolsó mérkőzéseit játszotta a múlt héten a lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyén: a péntektől vasárnapig tartó négycsapatos megméretésen Csehország, Szlovákia és a házigazdák korosztályos legjobbjaival mérték össze a tudásukat. Bár a győzelmek mellé – a lengyelek ellen – egy vereség is becsúszott, jobb gólkülönbségüknek köszönhetően a játékosok megnyerték a tornát, aranyéremmel zárták az esztendőt.

A nyáron EYOF-ot nyerő csapathoz képest szinte teljesen átalakult a keret, mindössze három fiatal maradt az ifjúsági olimpián diadalmaskodó együttesből.

„Ennek több oka is volt, ugyanis a koronavírus miatt komoly keveredések vannak a korosztályok beosztását tekintve, ráadásul az EYOF-on még 2005-ösök is szerepelhettek – kezdi az ORV-n a csapatot vezető dr. Woth Péter edző. – A helyzet most kezd visszaállni az eredeti kerékvágásba. Az is komoly változás, hogy amióta az együttes vezetőedzőjével, Bohus Beátával együtt dolgozunk, most először nem a serdülőkortól kezdve visszük az adott együttest, hanem az ifjúságiba való belépés óta készülünk velük; emiatt az elmúlt félév inkább az ismerkedésről, összeszokásról szólt. Minél több játékost igyekeztünk kipróbálni, összesen harmincegyen kaptak lehetőséget idáig. Így ezen a tornán sem a győzelem volt az elsődleges cél, hanem hogy megtapasztaljuk, ki tud az ilyen versenyhelyzethez alkalmazkodni, abban jól teljesíteni. Állapotfelmérésnek, erőfelmérőnek tökéletes volt ez a verseny, az első helynek pedig természetesen mindenki örül. A sikertől függetlenül bőven lesz munkánk a nyári korosztályos Európa-bajnokságig, próbálgatjuk a különböző felállásokat, posztokat, megy a kísérletezés.

Az biztos, hogy van potenciál a lányokban; a lényeg, hogy élvezzék a játékot, merjék felvállalni a felelősséget, ne a kudarc elkerülése legyen a prioritás.”
A magyar ifjúsági leány kézilabda-válogatott kerete a lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyén (december 16-18.)

Kapusok: Hargitai Norma, Hornyák Anna, Grebenár Réka
Mezőnyjátékosok: Varga Dalma, Vadkerti Luca, Kiss Diána, Bali Boróka, Szeibert Anna, Balogh Veronika, Himer Laura, Fazekas Virág, Seres Liza, Vajda Luca, Baranyi Dorottya, Kapu Zsófi, Sipos Angéla, Rédecsi Polett, Szár Evelin

A magyar csapat meccsei:

12.16.: Magyarország–Csehország 29–22
12.17.: Magyarország–Szlovákia 31–20
12.18.: Lengyelország–Magyarország 17–16

(Kiemelt kép: az ifjúsági leány kézilabda-válogatott az ORV-n / Forrás: MKSZ)