UtánpótlásSport
2024. május 20.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-12-22 21:20

Hibátlan mérleggel zárta az őszi szezont a PLER-Budapest U20-as csapata

A PLER-Budapest U20-as csapata az ősz rangadóján a második Pick Szegedet is legyőzte, így tizenháromból tizenhárom sikerrel zárta a korosztályos élvonalbeli bajnokság Keleti csoportjának szezonját.

Remek formában kezdte az őszi szezont a PLER-Budapest U20-as férfi kézilabdacsapata, amely végül hasonlóan jól fejezte be azt. A Császár Ferenc vezetőedző által irányított fővárosiak

tizenháromból tizenhárom győzelemmel vonulhattak a jól megérdemelt téli pihenőre.

Az előző kiírásban a korosztályos első osztály döntőjéig menetelő, abban a győriek ellen mindössze egy góllal alulmaradó együttes kedvét nem szegte az ezüstérem, sőt aranyra éhesen vetették bele magukat a 2022-2023-as évad küzdelmeibe. A második helyezett gárdából nem mindenki lépett fel az NB I/B-s felnőttcsapatba, a koruknak köszönhetően többen is maradtak: ilyen például a PLER egyik vezéregyénisége, a tizenegy meccsen 69 gólt szerző Dévényi Róbert, míg őt a házi góllövőlistán 47 találattal a 2004-es születésű Molnár Kolos követi követi, de rajtuk kívül is öt másik kézis érte el a csapatból a negyvenes határt.

A tabella alapján a fiatalokra a második Pick Szeged ellen várt a legnehezebb feladat, amelynek tagjaival december 14-én, a szezonzárón csaptak össze hazai pályán. A budapesti együttesnek azonban nem jelentett problémát megugrani az akadályt, 29–23-ra győzött, és százszázalékos mérleggel várhatja a február eleji folytatást.

A PLER-Budapest U20-as csapatával (és a bajnokságukat szintén vezető U18-asokkal) az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja az ősszel forgatott:

 

(A kiemelt képen: Dévényi Róbert (archív) / Forrás: PLER-Budapest)