UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-12-25 13:03

A Ferencváros került lépéselőnybe az U19-es leánybajnokság Keleti csoportjában

Az U19-es élvonalbeli leány kézilabda-bajnokság Keleti csoportjában kiélezett versenyfutás alakult ki a Ferencváros és a DVSC között; a decemberi rangadójukat a fővárosiak nyerték, így lépéselőnybe kerültek.

A 2021/2022-es kézilabdaévad U19-es bajnoki döntőjét a Ferencváros és a DVSC-Schaeffler lánycsapata vívta egymással: a finálé végén a fővárosiak örülhettek, akik négy góllal múltak felül az ellenfelüket. 

A jelenlegi kiírás őszi szezonjában is az említett két csapat különversenyét figyelhettük a Keleti csoportban: az együttesek magabiztosan meneteltek, a december első felében rendezett rangadójukat a debreceniek százszázalékos teljesítménnyel várták, míg a fővárosiak az eggyel korábbi fordulóban, idegenben a Kisvárda (27–27) ellen bukták el az első pontjukat. Az összecsapás a Ferencváros négygólos sikerét hozta (36–32), a vereség pedig valamelyest megfoghatta a DVSC-t, amely az év utolsó bajnokiján – szintén a Kisvárdával – döntetlent játszott hazai pályán. Mivel a címvédő december közepén a Váci NKSE ellen is nyert, így veretlenül vonulhatott a téli szünetre.

A tabellán jelenleg azonos pontszámmal állnak az élen a csapatok, ám a Ferencváros eggyel kevesebb mérkőzést játszott az ősszel.

A két csapat alapszakasz-győzelemért folyó harcába tavasszal akár még a Praktiker-Vác is beleszólhat, amely tizenegy meccsen kilenc győzelemmel, és mindössze két vereséggel üldözi az éllovasokat. Folytatás január első felében, valószínűleg hasonló izgalmakkal.

(Kiemelt kép: a Ferencváros és a DVSC összecsapásának végén a fővárosiak örülhettek / Forrás: fradi.hu)