UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-12-26 09:00

Remek félévet zárt az Újpest és a MAC U14-es csapata

Az Újpesti Jégkorong Akadémia és a MAC Budapest U14-es csapata is remek őszi szezont zárt a korosztály élvonalbeli bajnokságában.

Már a kvalifikációs időszakban is megmutatta az Újpest és a MAC Budapest U14-es csapata, hogy jó erőkből áll, hiszen az UTE-sok hibátlan mérleggel, 55–1-es gólaránnyal vették az első akadályt a saját csoportjukban, míg a MAC fiataljai szintén mindenkit maga mögé utasítottak hatból hat nyert meccsel, 38 találatot szerezve, mindössze 3-at kapva.

A két együttes ennek megfelelően szerepelt az U14-es első osztályú bajnokság őszi szezonjában: az alapszakasz élén az Újpest csapata végzett 27 ponttal, míg a MAC 24 egységet szedett össze az elmúlt hónapok során, amivel magabiztos előnnyel lett második.

A két csapat október közepén, az első fordulóban máris összecsapott, a találkozó pedig rangdóhoz méltó módon alakult: az újpestiek szétlövéssel diadalmaskodtak, és később sem lassítottak, mindössze egyszer, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia együttese ellen kaptak ki, hosszabbítás után. Az UTE és a MAC december elején is találkozott, akkor viszont már az előbbi együttes a rendes játékidőben eldöntötte a győzelmet (5–3). Az újpestiek tehát jó formában igyekeznek visszavenni a korosztály bajnoki címét a MAC gárdájától, azonban ehhez az utóbbi tagjainak is lesz egy-két szava, akik ráadásképp decemberben nemzetközi tornagyőzelmet is arattak Erdélyben.

(A kiemelt képen: az UTE U14-es csapata / Forrás: Újpesti Jégkorong Akadémia)