UtánpótlásSport
2024. május 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-12-29 09:06

Az Éles KISE és a Békési FKC is remek szezont zárt az U18-as élvonalbeli fiúbajnokságban

Az U18-as élvonalbeli fiú kézilabdabajnokság Nyugati csoportjában az Éles KISE, míg a Keletiben a Békési FKC lépett elő a ősszel a (majdnem) hibátlanul menetelő NEKA és PLER-Budapest csapata mögött.

Az U20-as első osztályú férfi kézilabda-bajnoksághoz hasonlóan alakul az U18-as élvonal forgatókönyve, legalábbis ami az éllovasok kilétét illeti: a Nyugati csoportban a Nemzeti Kézilabda Akadémia, míg keleten a PLER-Budapest zárt majdnem hibátlan félévet.

A NEKA korosztályos együttese hat magabiztos győzelemmel várta hazai pályán az október végi, Éles KISE elleni összecsapást. A veszprémieknek azonban sikerült meglepetést okozni Balatonbogláron, hiszen izgalmas meccsen egygólos (30–31) győzelmet arattak, amivel egyedüliként tudtak pontot rabolni az őszi szezonban a NEKA csapatától. A KISE teljesítménye annak fényében nem túl meglepő, hogy számos játékosa a 2021/2022-es évadban tagja volt az U16-os élvonalbeli pontvadászatot 25 győzelem mellett mindössze egy vereséggel megnyerő gárdának. A veszprémiek az U18-as bajnokságban jelenleg a NEKA legfőbb üldözői: velük azonos pontszámmal vonultak el a téli szünetre, eggyel több mérkőzést játszva.

Keleten a Békési FKC az éllovashoz képest elvesztett pontokat tekintve még jobb helyzetből várhatja a folytatást. A békésiek mindössze egy vereséget szenvedtek el az évad első félévében, méghozzá a tabellát vezető PLER-Budapest csapatától, hazai pályán: a 30–29-re végződő találkozó annak fényében különösen fájó lehet, hogy a fővárosiak december elején döntetlent játszottak a Gyöngyössel, így mindössze egyetlen ponttal állnak a rangsor élén.

A bajnokság januárban folytatódik, teljes gőzzel viszont február elején indul be; izgalmas versenyfutásra van kilátás.

(A kiemelt képen: az Éles KISE U18-as csapata / Fotó: Tompos Gábor/NEKA)