UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-12-30 19:26

Ezüstéremmel búcsúzott az évtől az U16-os fiúválogatott

Rangos nemzetközi tornán szerepelt a két ünnep között a magyar U16-os jégkorong-válogatott, amely ezüstéremet szerzett a svédországi viadalon.

Az év végén, a két ünnep között sem pihent a magyar U16-os fiú jégkorong-válogatott, amely keddtől rangos nemzetközi tornán vett részt Svédországban. A MoDo-kupán már korábban is jártak a korosztály fiataljai, 2018-ban második, egy esztendővel később pedig az első helyen végeztek.

A magyar játékosok helyi klubok csapataival mérhették össze a tudásukat; hét csoportmeccs után a második helyen jutottak tovább a Péter Róbert szövetségi edző által vezetett hokisok, hat győzelemmel és egy vereséggel. A torna utolsó, pénteki napján izgalmas elődöntő következett: a Timrå IK ellen hátrányból álltak fel, és mentették döntetlenre a meccset, amit végül szétlövést követően nyertek meg. A fináléban sem várt könnyű összecsapás a fiúkra, a Modo egyedüli együttesként győzte le a magyarokat. A házigazdát a döntőben sem lehetett megállítani (4–1-es svéd diadal), így

ezüstéremmel utazhatnak haza a jégkorongozóink.

Az U16-osokkal egyidőben az áprilisi divízió I/A csoportos vb-re készülő U18-asok is idegenben szerepelnek: a Svasznek Bence vezette együttes Kanadában lép jégre. az első három meccsén pedig két győzelem mellett egyszer kikapott.

(A kiemelt képen: a magyar U16-os fiú jégkorong-válogatott / Forrás: MJSZ)