UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2023-01-01 18:41

„Még ennél is szebb eredményeket érhetnek el a fiataljaink”

Bácsi Péter, a Magyar Birkózók Szövetségének szakmai igazgatója a szervezet honlapjának adott újévi nyilatkozatot, amelyben a sportági utánpótlásról is szó esett.

A Magyar Birkózók Szövetségének szakmai igazgatója, Bácsi Péter év eleji interjút adott a szervezet honlapjának, amelyben 2023 feladatai és céljai mellett a sportági utánpótlásról is szó esett. A fiatalok remekül teljesítettek tavaly, összesen 46 érmet szereztek a korosztályos világversenyeken.

„Előfordulhat kisebb törés, de a realitás az, hogy még ennél is szebb eredményeket érnek el a fiataljaink 

– utal a szakember az előttünk álló esztendőre. – Annak ellenére állítom ezt, hogy az érmek számát tekintve a tavalyi volt minden idők legsikeresebb éve. Ez főként a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiának, és az abban zajló kiemelkedő szakmai munkának köszönhető. Ez még mindig csak a második teljes létszámú tanéve a nevelőműhelynek, és a gyerekek rengeteget fejlődhetnek egy év alatt.”

A sportvezető emellett arról is beszélt, hogy az edzők számában, valamint az utánpótlásbázist tekintve bővülésre van szükség; minél több gyerekkel ismertetnék meg a birkózást. 

Magyarország 2023-ban több rangos eseménynek is othont ad, köztük a kaposvári U15-ös Európa-bajnokságnak.

(A kiemelt képen: Bácsi Péter / Forrás: MBSZ)