UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-01-01 20:56

Szoros élmezőnnyel folytatódik az U21-es élvonal

A múlt évet a Budapest Jégkorong Akadémia zárta az első helyen az U21-es jégkorongozók első osztályú bajnokságában, ám a fővárosiak nem lehetnek nyugodtak, hiszen három üldözőjük is szorosan követi őket.

A jelenleg futó korosztályos első osztályú jégkorong-bajnokságok közül az U21-esek zárták a leginkább kiegyenlített őszi szezont. Az újévre fordulva jelenleg négy csapat is komoly eséllyel pályázik az alapszakasz első helyére.

Éllovasként a Budapest Jégkorong Akadémia várja a folytatást, amely 28 pontot szerzett 15 mérkőzésen. A fővárosiak az első három meccsükből kettőt is elvesztettek, ám ezután remek sorozatba kezdtek: sorozatban nyolcszor ünnepelhettek sikert (köztük egy szétlövéses győzelmet), és bár a téli miniszünet előtti utolsó három meccsükön kikaptak, „pole pozícióból” várhatják a folytatást. A kiegyenlített erőviszonyokat jól jelzi, hogy a BJA a tizennegyedik mérkőzésén attól a Vasastól kapott ki hazai pályán 4–1-re, amely jelenleg a hatfős csoport utolsó helyén áll. Érdemes megjegyezni, hogy a bajnokság játékosai több fronton is teljesítenek, többen közülük már a felnőttélvonalban is lehetőséget kapnak, így egy-egy mérkőzést az edzők rendelkezésére álló keret, illetve hiányzók is befolyásolhatnak.

A fővárosiakat a DVTK Jegesmedvék Akadémia követi, egyetlen ponttal lemaradva. A miskolciak remekül zárták 2022-t, hazai környezetben 9–1-re (!) győzték le az éllovast, így bizakodva várhatják a visszatérést. Mögöttük 26-26 egységgel a FEHA19 és az Újpesti JA érkezik, akik az alapszakasz évzáróját is játszották december 28-án: a fehérváriak izgalmas összecsapáson tartották otthon a három pontot.

A versenyfutás január 4-én folytatódik. Az eddigi eredmények és a tabella ITT böngészhető.

(A kiemelt képen: a Budapesti Jégkorong Akadémia U21-es csapata / Fotó: Várhegyi Erna, BJA)