UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-01-02 18:33

Kanadában zárta az évet az U18-as fiúválogatott

Rangos észak-amerikai tornán vett részt 2022 utolsó hetében a magyar U18-as jégkorong-válogatott: a fiatalok két győzelemmel és két vereséggel zárták a Circle K Classicot.

December végén, a két ünnep között sem pihent a magyar U18-as fiú jégkorong-válogatott, amely Észak-Amerikába látogatott, hogy megméresse magát a Circle K Classic elnevezésű utánpótlástornán. A fiatalok nívós mezőnnyel néztek farkasszemet, hiszen az ellenfelek AAA-s, vagyis a legjobb észak-amerikai korosztályos csapatok közül kerültek ki. Ahogy a válogatott szövetségi edzője, Svasznek Bence elmondta az esemény előtt,

a szokásosnál is fizikálisabb játék várt a fiúkra, sok lövéssel, nagyobb forgalommal a kapu előtt.

A játékosok ennek ellenére nem szeppentek meg, és bár az első összecsapásukon a Greater Vancouver Canadians ellen egészen az utolsó percig 3–3 volt az állás, a hajrában a kanadaiak újra betaláltak, így vereséggel startoltak a magyarok. A folytatásban sikerült javítani: ismét 4–3 lett a vége, ám ekkor már mi örülhettünk a Pacific Coast Hockey Academy ellen. 

A harmadik összecsapás hozta a legnagyobb különbségű magyar győzelmet: bár az első harmad végén még a hazai pályán játszó Calgary Flames vezetett, a vendégek a remek utolsó játékrésznek köszönhetően 6–2-re diadalmaskodtak.

Következett a negyeddöntő, amely a korábbiakhoz hasonlóan magas színvonalat és szoros küzdelmet hozott a Calgary Buffalo ellen, és bár a vereség különbsége a játék képéhez képest nagyobb lett (2–7), nem volt okuk a magyar srácoknak a búslakodásra, hiszen örök élménnyel és fontos tapasztalatokkal gazdagodtak.

Az U18-as fiúválogatott legfontosabb 2023-as megméretésére áprilisig kell várni, akkor a franciaországi divízió I/A csoportos vb-n szerepelnek a jégkorongozók.

(A kiemelt képen: a magyar U18-as fiú jégkorong-válogatott / Forrás: MJSZ)