UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-01-08 20:28

Hétfőtől vb-n bizonyíthat az U18-as leányválogatott

Hétfőn Franciaország korosztályos legjobbjai ellen kezd a magyar U18-as leány jégkorong-válogatott az olaszországi divízió I/A csoportos világbajnokságon; a játékosokra öt meccs vár, a megméretés előtt pedig a szövetségi edző, Bedő Botond nyilatkozott az Utánpótlássportnak.

Kevesebb mint egy hónappal a magyar U20-as férfi jégkorong-válogatott bravúros szereplése után az U18-as leánycsapaton a sor, hogy megmutassa magát a korosztály divízió I/A csoportos világbajnokságán. A Bedő Botond szövetségi edző által irányított együttes tavaly áprilisban az ötcsapatos eseményen a negyedik, éppen bennmaradó helyet szerezte meg egy győzelemmel és három (köztük egy szétlövéses) vereséggel.

Az elmúlt hónapokban számos felkészülési tornán léptek jégre a fiatalok, csütörtökön pedig elutaztak a világverseny helyszínére, az olaszországi Rittenbe. Szombaton a házigazdákkal barátságos meccset vívtak a magyar lányok, kiegyenlített összecsapáson 2–1-re kaptak ki.

„Szerintünk a kiválasztott húsz játékos van a legjobb formában, nagyon bízunk bennük – kezdi Bedő az Utánpótlássportnak. –  Fizikálisan és mentálisan is jó állapotban vannak, jó úton járunk velük. Az évad csúcspontja a vb, a legfontosabb eseményünk, így természetesen mindenki extra motivációval várja a kezdést. Az elmúlt hónapokban folyamatosan javult az összkép, majd sűrű és nehéz decembert sikerült jól zárnunk, a szlovákiai Olimpiai Reménységek Versenyén elért második hellyel. Az év végi program rengeteget vett ki a fiatalokból, de meglepően remek állapotban, kipihenten, mondhatni csúcsformában érkeztek vissza; a célunk, a tavalyi vb-t igyekszünk elfelejteni, az olaszországi viadalon pedig a lehető legjobb eredményt akarjuk elérni.”

A magyarok mérkőzései az U18-as divízió I/A csoportos leány-vb-n:

Január 9., 16.30 Magyarország-Franciaország
Január 10., 13.00 Magyarország-Németország
Január 12., 20.00 Magyarország-Norvégia
Január 13., 20.00 Magyarország-Ausztria
Január 15., 16.30 Magyarország-Olaszország

A magyar U18-as leányválogatott kerete:

Kapusok: Révész Zsuzsa (DEAC JA), Takács Noémi Zoé (MAC Budapest)

Hátvédek: Báhiczki-Tóth Boglárka (MAC Budapest), Chlepkó Zsófia (HTI, kanadai), Koncz Boglárka (MAC Budapest), Kornyilov Anna (BJA), Tóth Flóra (Győri NEMAK ETO HC), Véghelyi Dóra (OHA, kanadai)

Csatárok: Gergely Dalma (BJA), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Maja (BJA), Imets Mercédesz (BJA), Kárpáti Karina (MAC Budapest), Kolozsvári Angelika (BJA),  Metzler Regina (OHA, kanadai), Mozolai Berta (BJA), Pásztor Flóra Hanga (BJA), Polónyi Petra (Vasas), Simon Viktória (Sportország), Weiler Krisztina (MAC Budapest)

(A kiemelt képen: az U18-as leány jégkorong-válogatott / Forrás: MJSZ)