UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-01-11 14:53

Motiváltan várja a 2023-as rajtot Gémes Levente

A novemberi ifjúsági világbajnokságon ezüstérmet szerző szegedi ökölvívóval, Gémes Leventével és edzőjével, Gál Lászlóval beszélgettünk az idei célokról.

Karrierje eddigi legnagyobb sikerét érte el tavaly novemberben a 17 éves ökölvívó, Gémes Levente, aki ezüstérmet szerzett a spanyolországi La Nuciában megrendezett ifjúsági viadalon. Az utolsó ifiévét kezdő szegedi sportoló már gőzerővel készül a klubjában az újabb megméretésekre, a motivációval pedig – érhető módon – nincsen problémája.

„Az ifi vb döntője után csalódott voltam, ám talán jobb is, hogy nem jött össze az első hely, mert így még éhesebben várom a folytatást

– mondja Gémes. – A fókusz jelenleg az áprilisi ifjúsági Európa-bajnokságon van, aminek Örményország ad majd otthont; természetesen oda is az aranyéremért utazok. A nyári EYOF-ot hasonló célokkal várom, izgatott vagyok, hogy részt vehetek rajta, szeretnék minél több meccsen bunyózni, és a lehető legtöbb tapasztalatot szerezni. Az év végén debütálhatok a felnőtt magyar bajnokságon, ami az egyik legizgalmasabb próbatétel lesz; a korom alapján eddig nem indulhattam rajta.”

A fiatal edzője, Gál László bízik benne, hogy 2023-ban is a korábbiakhoz hasonló magasságokba jut el a tanítványa.

„Rendkívül tehetséges ökölvívóról beszélünk, aki fejben is nagyon erős: az edzésen újonnan tanult elemeket akár másnap, világverseny keretein belül is be tudja mutatni, ami nagyon ritka – magyarázza a szakember. – Sok örömteli pillanatot tartogatott 2022, remélem idén hasonlóan magas szinten tud majd bokszolni. Látom rajta, alig várja, hogy a felnőttek között is letehesse a névjegyét. A tavalyi sikerekhez nagyban hozzájárult, hogy sok nemzetközi meccsen léphetett Levi a ringbe, ehhez pedig a hazai szövetség segítsége is kellett, amiért hálásak vagyunk. Bízom benne, hogy a folytatásban is hasonlóan sokszor találkozunk majd külföldi ökölvívókkal.”

(A kiemelt képen: Gémes Levente / Forrás: IBA)