UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-01-23 21:10

Címet védene az FTC az U15-ös első osztályban

A végéhez közelít az U15-ös első osztályú fiú kézilabda-bajnokság alapszakasza: a hajrát a Ferencváros és a Veszprémi KKFT is hibátlan mérleggel várja.

Az alapszakasz utolsó hétvégéi jönnek február első felében az U15-ös fiú kézilabdázók élvonalbeli bajnokságában. A három csoportban zajló versenyfutásnak lassan vége, a rájátszás kezdete pedig közeleg, így élesedik a harc a továbbjutó helyekért.

Az A-jelű hatosban a Pick Szeged fiataljai teljesítettek eddig a legjobban, mindössze egy vereséget kellett elkönyvelniük nyolc összecsapáson. Őket a DEAC követi; a debreceniek kétszer kaptak ki eddig. A B-csoportban találjuk a címvédőt: a Ferencváros kiválóan vette a 2021/22-es évad rájátszásban elé kerülő akadályokat, mind a tizenkét mérkőzését megnyerte, így különösebb izgalmak nélkül hódította el a kupát. Jelenleg hatból hat sikerrel elsők a Bari-Nagy Lajos vezette fiatalok, akik néhány napja romániai nemzetközi tornát nyerve hangoltak a közelgő bajnoki folytatásra.

„Keményen készülünk, mert nagyon nehéz tavaszi szezon kezdődik nekünk hamarosan. Az akadémiai tornasorozat startja az ősszel jól sikerült, de továbbra is egy évvel fiatalabb csapatként kell helytállnunk, közben pedig az U15-ös bajnokságban továbbjutottunk, és a nyolcas döntő vár majd ránk” 

– nyilatkozta a szakember a diadal után a következő időszakkal kapcsolatban a fradi.hu-nak.

A harmadik csoportban a Veszprémi KKFT „az úr”: mind a nyolc meccsüket megnyerték a játékosaik, magabiztosan, négy ponttal vezetnek az üldöző Mol Tatabánya előtt, és készülhetnek a rájátszásra. 

(A kiemelt képen: az FTC U15-ös játékosai Bari-Nagy Lajos körül / Forrás: FTC Kézilabda Akadémia)