UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2023-01-24 14:29

Magyarország társházigazdája lesz az U19-es leány-vb-nek

Hatalmas sportdiplomáciai siker, Magyarország rendezheti – Horvátországgal közösen – az augusztusi U19-es leány röplabda-világbajnokságot.

Augusztus 1. és 11. között a világ legjobb 2005-ös és 2006-os születésű leány röplabdázóit látja vendégül Magyarország és Horvátország U19-es vb keretén belül. A magyar korosztályos csapat már többször is bizonyította rátermettségét, hiszen Kőnig Gábor irányításával 2022-ben 9. lett az U17-es, 2021-ben pedig 7. az ugyancsak hazai rendezésű U16-os Európa-bajnokságon. A horvát helyszín Eszék városa lesz majd, míg hazánkban napokon belül véglegesítik, hogy melyik város adhat otthont a huszonnégy csapatos tornának, amelyen mindkét házigazda automatikus résztvevő – írja a hunvolley.hu.

Emellett idén nyáron (július 11-22.) még egy világversenyt rendez a Magyar Röplabda Szövetség: Szerbiával közösen az U17-es leány Európa-bajnokságot, amelynek Békéscsaba lesz a társházigazdája. Az MRSZ az elmúlt években számos nemzetközi tornát bonyolított le sikeresen: a már említett 2021-es nyíregyházi U16-os Eb mellett 2019-ben felnőtt női Európa-bajnokságot, 2018-ban női Európa Liga-döntőt (Budapest), 2017-ben fiú U19-es, 2016-ban pedig leány U19-es Európa-bajnokságot (Győr) is rendezett, most viszont először rendezhet FIVB-világversenyt.

„Ez az esemény is illeszkedik a Sportért Felelős Államtitkárság koncepciójába, amely az utánpótlássport fejlesztését hangsúlyozza – mondja az MRSZ elnöke, Kersch Ferenc. – A Magyar Röplabda Szövetség 2021-ben elfogadott tizenkét éves stratégiájának egyik alappillére a nemzetközi mezőnyhöz való felzárkózás és az utánpótlás-válogatottjaink minél magasabb szintű versenyeztetése. Magyarország még soha nem rendezett semmilyen korosztályban röplabda-világbajnokságot, így hatalmas sportdiplomáciai eredmény, ugyanakkor felelősség is az FIVB által támasztott követelményeknek való megfelelés.”

(A kiemelt képen: Kersch Ferenc, az MRSZ elnöke / Forrás: hunvolley.hu)