UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2023-01-24 13:52

Tökéletes zárás: három arannyal fejezték be az EYOF-os szereplést a magyar short trackesek

Az elmúlt két nap produkcióját is túlszárnyalva fejezték be a rövid pályás gyorskorcsolyázók a téli EYOF-os szereplésüket: Szigeti Dóra, Major Dominik és a mixváltó is aranyérmet szerzett az olaszországi multisporteseményen.

Csodálatos napot, eredményes eseményt zártak kedden a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázók az olaszországi téli EYOF-on (európai ifjúsági olimpiai fesztivál): a szakág utolsó versenyszámait rendezték ma, a fiatalok pedig folytatták az éremgyűjtést. Az eddigi négy medál mellé újabb hármat zsebeltek be, ráadásul közülük mind aranyszínű volt.

A lányok mezőnyében Szigeti Dóra és Haltrich Luca egyaránt bejutott az 1000 méteres szám döntőjébe. Utóbbiba sajnos belementek a futam közben, így elesett, Szigetit viszont nem lehetett megállítani, és elsőként ért át a célvonalon.

„Úgy mentem fel a jégre, hogy ajándékként tekintettem erre a fináléra, mert az elődöntőben majdnem kizártak - mondta Szigeti Dóra. - Hat körrel a vége előtt az élre akartunk állni, ami nem jött össze, ráadásul Hanna Mazur belement Lucába, aki elesett. Két körrel a vége előtt úgy gondoltam, el kell indulni, és hallottam, hogy Luca is kiabál a pályáról, hogy »hajrá, Dóri!« Muszáj volt megcsinálni az előzést... Amit ígértem, betartottam, megszereztem az aranyérmet!" 

– nyilatkozta a győzelem után az MTK-s short trackes.

A fiúknál ugyanebben a számban Major Dominiknak szurkolhattunk a döntőben. Az FTC ifjú versenyzője az 1500 méter után egy kilométeren sem talált legyőzőre, ám nem ez volt számára az utolsó diadal az eseményen.

A short trackesek utolsó feladataként ugyanis megrendezték a mixváltók fináléját is, amelyben az imént emlegetett hármas – Jancsó Zalánnal kiegészülve – ellenállhatatlan versenyzéssel, a második lengyeleket több mint két és fél másodperccel megelőzve hódította el az aranyérmet.

A rövid pályás gyorskorcsolyázók tehát öt arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel, kiváló teljesítménnyel zárták a multisporteseményt. Szigetinek és Majornak sok ideje nem lesz pihenni, hiszen január 27-29. között a németországi Drezdában rendezik meg a juniorkorú short trackesek világbajnokságát, amelyen ők is rajthoz állnak majd.

Nem csak a short trackesek lendültek akcióba a szerdai nap első felében: a magyar curlingcsapat 10–2-re kikapott az olaszoktól, míg a biatlonos fiúk 7,5 km sprint számában Szőllős Dániel 68. lett. A lányoknál ugyanebben a kategóriában Bozóki Laura a 60. pozícióban fejezte be a versenyt. A síelők között műlesiklásban Bányai Attila (43.), Vass Dániel (56.) és Szabó-Szélyes Szilárd (65.) képviselte a magyar színeket. A curlingeseink aztán délután a németek ellen szenvedtek 8–6-os vereséget.

 

(A kiemelt kép forrása: Magyarock)